Nye boliger for 81 mia. kroner i Aarhus

I løbet af de næste ti år vil Aarhus Kommune investere i nye boliger

Hvert år flytter der 4.000 nye borgere til Aarhus. Det betyder, at i 2027 vil befolkningstallet ligge på 369.00 indbyggere. Det stiller store krav til udbygningen af boligkapaciteten. 

Læs også Skanderborg Fælled vist frem: Det er utrolig flot

Det er primært unge, der flytter til byen, mens børnefamilierne flytter ud. Derfor har Aarhus Kommune et mål om at bygge varieret og skabe bydele med blandede befolkningsgrupper, der har let adgang til grønne områder og offentlig transport.

Byens Ejendom vurderer i en pressemeddelelse, at der over de næste ti år skal investeres 81 mia. kroner i byudvikling i Aarhus.

Læs også Dronningen: Dokk1 spærrer for byen

Udviklingen af havnen  har længe været i gang, og Aarhus Kommune genudbyder den yderste Pier 4 for 193 mio. kroner. Det er der, hvor det 142 høje Lighthousetårn skulle være opført. Samtidig sendes flere andre grunde på havnen i udbud med samlet 75.000 kvm byggeretter.

Nye bydele skyder op i Lisbjerg med plads til 25.000 indbyggere, samtidig med at eksisterende områder skal byfornyes i Midtbyen og Katrinebjerg. Både i Åbyhøj, Risskov og Gellerup er der planer om at bygge nye boligkvarterer.