Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

Der skal gøres mere for at hjælpe hjemløse i Aarhus. Derfor tager Kirkens Korshær og Aarhus kommune nu hul på byggeriet af en ny varmestue.

Det første spadestik til varmestuen blev taget ved den gamle godsbane i Aarhus i dag. Den skal være tilholdssted for de mest udfordrede hjemløse i løbet af dagen og aftenen.

- En del af vores projekt med det her er jo at få skabt gode alternativer til byens hjemløse og udsatte, hvor de kan være i god ro og orden siger Niels Bjørnø, som er korshærsleder hos Kirkens Korshær i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der skal gøres mere for at hjælpe hjemløse og undgå nabogener omkring Klostertorv i Aarhus, hvor de ofte holder til. Derfor tager Kirkens Korshær og Aarhus kommune nu hul på byggeriet af en ny døgnvarmestue.

Væk fra Klostertorvet

De nye pavilloner skal indrettes, så de hjemløse efter planen vil slå sig ned der i stedet for på Klostertorvet, hvor det med jævne mellemrum giver anledning til uro og nabogener.

- De (hjemløse, red.) har heller ikke gavn af, at der er en stor koncentration af udsathed ét sted i byen. Det er meget bedre, der er flere steder, der kan rumme det, siger Niels Bjørnø.

Det er også planen, at de hjemløse kan få tilbud om behandling og rådgivning i de nye faciliteter.

20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet