Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

Der skal gøres mere for at hjælpe hjemløse i Aarhus. Derfor tager Kirkens Korshær og Aarhus kommune nu hul på byggeriet af en ny varmestue.

Det første spadestik til varmestuen blev taget ved den gamle godsbane i Aarhus i dag. Den skal være tilholdssted for de mest udfordrede hjemløse i løbet af dagen og aftenen.

- En del af vores projekt med det her er jo at få skabt gode alternativer til byens hjemløse og udsatte, hvor de kan være i god ro og orden siger Niels Bjørnø, som er korshærsleder hos Kirkens Korshær i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der skal gøres mere for at hjælpe hjemløse og undgå nabogener omkring Klostertorv i Aarhus, hvor de ofte holder til. Derfor tager Kirkens Korshær og Aarhus kommune nu hul på byggeriet af en ny døgnvarmestue.

Væk fra Klostertorvet

De nye pavilloner skal indrettes, så de hjemløse efter planen vil slå sig ned der i stedet for på Klostertorvet, hvor det med jævne mellemrum giver anledning til uro og nabogener.

- De (hjemløse, red.) har heller ikke gavn af, at der er en stor koncentration af udsathed ét sted i byen. Det er meget bedre, der er flere steder, der kan rumme det, siger Niels Bjørnø.

Det er også planen, at de hjemløse kan få tilbud om behandling og rådgivning i de nye faciliteter.

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

Dagens mest læste