NY Times: Aarhus er værd at besøge

International magasin udpeger byen som "top destination" i 2016

Hvad har Aarhus til fælles med Mexico City, Abu Dhabi, Mosel-vindistriktet i Tyskland og Barcelona? Ikke meget lige umiddelbart, men det er der lavet om på nu.

Det er nemlig alle byer og steder, som bliver fremhævet af New York Times' rejseredaktion som destinationer, der skal opleves i 2016.

Magasinet har strikket guiden "52 Places to Go in 2016" sammen, og her har Aarhus altså indtaget en plads på listen som nummer 13.

New York Times' anmelder fremhæver Aarhus som en studie-, gastronomi- og kulturby med mange muligheder, som ofte står i skyggen af storebroderen København.

Nordmændene skal lokkes til Østjylland

- Den nye udvikling langs kystlinjen ved havnen med Dokk1, et kulturelt centrum og det største offentlige bibilotek i Skandinavien, og letbanen som forventes at åbne i sommeren er med til at forvandle Aarhus til en mere tilgængelig kulturhovedstad, skriver Ashley Winchester fra New York Times i begrundelsen.

Aarhus er den eneste by i Danmark, som figurer på magasinets hitliste over spændende rejsedestinationer i verden.

Hvis man kigger på, hvordan Skandinavien er repræsenteret, så er det kun Skåne i Sverige, der gør Aarhus selskab. Ingen steder eller byer i Norge bliver nævnt i guiden.

Nyheden om Aarhus' tilstedeværelse på listen er blevet bemærket af Visit Aarhus, som torsdag aften delte nyheden på sin Facebook-side. Se opslaget nedenfor: