Ny serie: Eskadrille 722

TV 2 | ØSTJYLLAND står bag ny reportageserie på TV 2

Helt ekstraordinært har TV 2 | ØSTJYLLAND fået mulighed for, som den første tv-station nogensinde, at følge Eskadrille 722s arbejde helt tæt på.

Siden februar 2011 har Eskadrillens piloter, reddere og teknikere iført sig hjelmkameraer på deres missioner. Det betyder, at seerne næsten er med i helikopteren, i linen på vej ned efter kvæstede på skibe midt i Nordsøen og i havet, når druknende skal reddes i land.

Besætningen på Eskadrille 722s redningshelikoptere er alle soldater - mange med tidligere missioner i krigsområder. I dag bruger de deres tid på at redde liv i stedet for at kæmpe i krig.

- Det har været utrolig spændende at følge eskadrillens arbejde. De sætter livet på spil for at redde andres. Det er en stor gerning. Og det har været vigtigt for os at vise den side af dem, fortæller tilrettelægger
Jesper Elming, TV 2 | ØSTJYLLAND.

900 missioner hvert år
Forsvarets Eskadrille 722 er på vagt tre forskellige steder i landet, 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Det er dem, der bliver sendt ud, når et skib er ved at synke og besætningen skal reddes, de eftersøger forsvundne danskere i øde områder, de får nødstedte, druknende børn ind på land og de transporterer alvorligt syge danskere hurtigt og effektivt til hospitaler i de store byer.

Eskadrille 722 har lige under 900 missioner hvert år. Alle foregår fra en helikopter.

Se første afsnit af Eskadrille 722 på TV 2 tirsdag den 10. april kl. 21.25