Ny rådmand på plads

Bünyamin Simsek klar med mærkesager

Bünyamin Simsek har overtaget stillingen som rådmand for Miljø og Teknik, mens Laura Hay er på barsel.

Der var skiftedag på Aarhus Rådhus onsdag, og det betyder nye mærkesager på plakaten.

Bünyamin Simsek (V) skal vikariere for teknik- og miljørådmandstolen fra Laura Hay (V), der er på barsel frem til udgangen af september. Det skriver jpaarhus.dk

Skiftet betyder, at Bünyamin Simsek nu kan få sine egne mærkesager igennem. Blandt fremsatte han i december et forslag om, at alle offentlige bygninger med repræsentative formål skulle have et dansk flag synligt. 

Byrådet endte med i princippet at tilslutte sig forslaget, men lod det være op til de enkelte Magistratsafdelinger at beslutte, hvordan forslaget om flagning kan føres ud i livet.

- I første omgang skal jeg have et dannebrogsflag sat op på rådmandskontoret. Så må vi se, hvordan vi griber det an i resten af afdelingen,« siger Bünyamin Simsek, der har andre udsmykningsplaner for rådhuset, til jpaarhus.dk

Flere rokeringer
Laura Hays barselsorlov og Bünyamin Simseks vikariat på rådmandskontoret hos Teknik og Miljø betyder en længere række af rokader hos Venstres byrådsgruppe.

Henrik Vestergaard indtræder i økonomiudvalget i stedet for Bünyamin Simsek.

Gert Bjerregaard afløser Bünyamin Simsek i Børn og Unge-udvalget.

Tidligere byrådsmedlem Ejgil Rahbek genindtræder i byrådet som suppleant for Laura Hay.

Han indtræder i teknisk udvalg i stedet for Henrik Vestergaard og i Beskæftigelsesudvalget i stedet for Gert Bjerregaard.

Desuden bliver Ejgil Rahbek medlem af udvalget vedrørende byrådets arbejdsforhold.