Ny politisk ordfører for S

Peder Udengaard er valgt som ny politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus Kommune

Lotte Cederskjold meddelte tidligere på måneden, at hun forlader Aarhus Byråd og posten som Socialdemokraternes politiske ordfører ved udgangen af juli, da hun flytter til Fredericia for at stifte familie.

Derfor skulle partiet finde en politisk ordfører til at overtage posten fra den 1. august.

En enig byrådsgruppe har ifølge Socialdemokraterne i Aarhus peget på Peder Udengaard.

- Nu har jeg samlet erfaring efter at have siddet i byrådet siden 2009, og jeg er glad for dette skulderklap fra mine kollegaer. Vi er snart halvvejs i denne valgperiode, og jeg ser frem til at stå i frontlinjen for Socialdemokraterne frem mod valget i 2017, siger Peder Udengaard i en pressemeddelelse.

Se: Stopper i Aarhus Byråd

Han fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi får skabt et stærkt fundament for vores børns opvækst og skolegang. Aarhus skal være en by, hvor man har lyst til at slå sig ned og stifte familie. Derfor vil jeg især fokusere på den nye Børne- og Ungepolitik, som vi er ved at formulere.

Rokaden i partiet betyder også, at Peder Udengaard fra 1. august bliver næstformand i Børne- og Ungeudvalget og medlem af Økonomiudvalget, mens han forlader Kulturudvalget og formandsposten i Handicaprådet.

Mens Peder Udengaard overtager posten som politisk ordfører, overtager Ali Nurr det tomme sæde i byrådssalen, som Lotte Cederskjold efterlader.