Her kan du komme til drive-in-koncerter og -comedy

Fra på fredag kan man på Tangkrogen i Aarhus opleve livekoncerter, comedy og biografifilm fra sin bil på en ny drive-in platform.

Kulturen er hårdt ramt af coronakrisen.

Danske kunstnere og entertainere kan ikke optræde live, og publikum kan ikke komme ud og opleve livekulturen og fællesskabet. Sådan har det været siden landet blevet lukket ned, men det bliver der nu gjort noget ved i Aarhus. 

På fredag bliver en ny 'P-Scene' på Tangkrogen i Aarhus nemlig inviet, hvorfra der blandt andet skal afvikles livekoncerter, comedy og visning af film. 

- Da Mette Frederiksen lukkede landet ned, var vi nødt til at finde på noget. Det er en måde, hvorpå vi kan være sammen hver for sig men i fællesskab, og vi håber, at det kan være med til at sprede glæde, siger Mark Chemnitz, der er en af iværksætterne bag konceptet fra Front of House, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er her på Tangkrogen, at 'P-Scenen' kommer til at være.
Det er her på Tangkrogen, at 'P-Scenen' kommer til at være. Foto: Daniel Madsen

En hjælpende hånd til kulturlivet 

Intiativet er stablet på benene af eventbureauet Front of House og Aarhus City Forening, og meningen er, at det skal være en hjæpende hånd til det aarhusianske kulturliv. 

- Vi går ind i det, fordi kulturhusene og byrummet står stille. Vi har arbejdet sammen med Front of House i mange år, og derfor synes vi også, at det er helt oplagt at støtte op om det her, fordi det både gør kunstnerne glade, samtidig med at borgerne kan få et fællesskab midt i den her kaotiske situation, som vi befinder os i, siger Claus Bech, der er direktør for Aarhus City Forening, til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Påskesøndag lavede vi en kæmpe gudtjeneste med 1800 personer fordelt på 500 biler, så vi har lavet noget lignende en gang, hvor det blev taget godt i mod.

Mark Chemnitz, medejer, Front og House 

De sidste godkendelser afventes fortsat, men i følge både Claus Bech og Mark Chrmnitz, så er de ret overbevidste om, at det nok skal falde på plads inden på fredag. 

- Vi kan selvfølgelig ikke 100 procent sikkert sige, at det falder på plads, men påskesøndag lavede vi en kæmpe gudtjeneste med 1800 personer fordelt på 500 biler, så vi har lavet noget lignende en gang, hvor det blev taget godt i mod, og derfor har vi svært ved at se, at der skulle komme et negativt svar, siger Mark Chemnitz. 

Derfor tør de også godt løfte sløret for den artist, som åbner ballet på fredag. 

- På fredag åbner vi med Mads Langer, og om lørdagen har vi blandt andet Thomas Buttenschøn og en biograffilm på programmet. Resten er ikke helt på plads endnu, men vi oplever helt enorm interesse fra kunstnere og artiser, siger Mark Chemnitz. 

VIDEO: Familien Vig Nielsen kørte den 25. april helt fra Kalundborg til Tangkrogen i Aarhus for at se Star Wars på P Scenen. 

Den største af sin slags i Danmark  

Man regner med at kunne have plads til mere end 500 biler ved hvert arrangement, og dermed er drive-in-platformen den største af sin salgs i Danmark med den type af arrangementer. 

Og det er ikke kun underholdning, som den vil kunne bruges til. 

- Det behøver ikke at være en koncert eller biograf. Uddannelsesinstitutioner og skoler vil også kunne bruge den til mindre ting - det kunne eksempelvis være musikonservatoriets afslutningsprøver her under coronavirussen. Der er mange muligheder, siger Claus Bech, og fortsætter: 

- Vi glæder os i hvert fald til at kunne byde folk velkommen til en anderledes oplevelse. 

Du kan læse mere om arrangementerne på P-Scenens facebookside.

VIDEO: Da kirkerne er lukkede i kristendommens største højtid, var fremmødet stort til drive in-gudstjenester i Silkeborg og Aarhus påskedag.
Letbane giver fravær collage

playAnne Sofie får fravær i skolen, når letbanen ikke kører: - Usikkerheden er det værste

e5c340af-16a5-4561-8a3b-19e3c1155acf.jpg

Sne og slud er på vej ind over Danmark

0c656f4e-9bfc-4846-9866-ff32db2192df

Randers-træner smittet med coronavirus

IMG_2530

playØstjyske pirater vil erobre verdenshavene og bringe guldet hjem

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_1506

play Se Michaels vilde julebil: - Jeg vil sprede glæde i en svær tid