Ny musikchef i Aarhus Symfoniorkester

Den nye chef er tidl. professionelle violinist Kristian Rahbek Knudsen

Kristian Rahbek Knudsen (t.v.) er ny musikchef i Aarhus Symfoniorkester.

Det bliver den 40-årige Kristian Rahbek Knudsen, der fremover skal stå i spidsen for Aarhus Symfoniorkester. Den tidl. professionelle violinist kommer med stor viden om musik, fundraising og et internationalt netværk.

- Det er et vaskeægte scoop. Kristian er en erfaren og dygtig musiker, der samtidig har et unikt talent for innovation og udvikling. Kombineret med en god forretningsforståelse er det en enestående kombination, som lover godt for symfoniorkestrets fremtidige udvikling,  siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (RV), i en pressemeddelelse.

Kristian Rahbek Knudsen kommer fra en stilling som forskningskonsulent i Cambridge. Tidligere har han i 15 år arbejdet som professionel violinist og har desuden været ansat som konsulent og projektleder for farmaceutiske og teknologivirksomheder samt været forsker og projektleder på University of Cambridge.

- Jeg glæder mig til at vende hjem til Aarhus. Byen og Aarhus Symfoniorkester har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Jeg ser frem til sammen med orkestrets dygtige musikere og medarbejdere at bidrage til den fortsatte kunstneriske udvikling og synlighed over for sponsorer og samarbejdspartnere, lyder det fra Kristian Rah-bek Knudsen.

Kristian Rahbek Knudsen har sideløbende med sine musikstudier og sit arbejde som violinist læst kemi på Aarhus
Universitet, og har desuden en Ph.d. fra sammested.

Han tiltræder stillingen 1. august.