Ny kritik af plejecenter

90-årig kvinde bliver svigtet af personalet og lever under uhygiejniske forhold, lyder det fra kvindens datter

02:07

1 af 2

Plejecentret Bøgeskovhus i Viby ved Aarhus har flere gange fået kritik af både embedslæge og pårørende på grund af fejlagtig behandling af de ældre beboer.

Nu melder Helle Gerken fra Horsens sig også i koret. Hendes 90-årige mor bor på Bøgeskovhus og har ifølge datteren oplevet flere svigt.

Blandt andet for et par uger siden, hvor Helle Gerken kom forbi for at besøge moderen, som hun ser til et par gange om ugen.

Se også: Rådmand ked af omsorgssvigt

Denne gang kunne hun se, at noget var helt galt. Moderen var så dårlig, at Helle Gerken selv var nødt til at hende indlagt.

På sygehuset var meldingen, at den 90-årige kvinde havde både hjerteflimmer, høj puls, betændelse i lungerne, blødning i maven og forstoppelse, fortæller Helle Gerken til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Så siger sygeplejersken yderligere: 'Helle, hun havde altså afføring under samtlige ti negle, da hun blev indlagt'.

Skammer sig over behandling

Episoden er bare en blandt mange, hvor Helle Gerken føler, at personalet på Bøgeskovhus ikke har udvist den omsorg og udført den behandling, som har været nødvendig.

Et andet eksempel var, da hendes mor en dag gav udtryk for, at hun skulle på toilettet. Beskeden fra personalet var, at hun jo havde ble på og derfor måtte tisse i den.

- Jeg føler mig flov. Jeg skammer mig over, at man ikke har mere respekt for vores ældre, siger Helle Gerken.

Se også: Dødsulykke undersøges

En rapport fra embedslægen viste i maj, at der blandt andet er problemer med fejlmedicinering på plejecentret Bøgeskovhus. Det var et blandt 15 kritikpunkter, som embedslægen påtalte.

For to uger siden døde en 88-årig kvindelig beboer på plejecentret efter at være rullet ned ad en trappe i sin kørestol.

Plejecentret Bøgeskovhus i Viby bliver drevet af det private firma Forenede Care i samarbejde med Aarhus Kommune.

Du kan se hele tv-indslaget omkring Helle Gerkens kritik øverst i artiklen.