Ny kritik af Forenede Care og Bøgeskovhus

Efter uanmeldt tilsyn bliver forholdene på Bøgeskovhus igen kritiseret - rådmand Jette Skive (DF) vil give ny ledelse arbejdsro

Et uanmeldt tilsyn på Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby foretaget den 26. august viser, at der stadig er problemer med den sygeplejefaglige indsats, som har været voldsomt kritiseret tidligere.

I den overordnede konklusion står der, at der i flere tilfælde ses 'elementer i den pleje- og sygeplejefaglige indsats, som er under almen faglig standard'.

Det fremgår af et notat, som TV 2 | ØSTJYLLAND er i besiddelse af.

Tidligere kritik har blandt andet gået på flere former for omsorgssvigt, hvor en 90-årig kvinde eksempelvis måtte have hjælp fra sin datter og ikke plejepersonalet med at blive indlagt, hvor det viste sig, at hun havde både hjerteflimmer og en blødning i maven.

Men det nye tilsyn får ikke konsekvenser for Forenede Care, der driver Lokalcenter Bøgeskovhus, og som ellers angiveligt allerede har fået 'sidste chance'.

Fejl i behandling af ældre

Her er der nemlig kommet ny ledelse hos Bøgeskovhus fra den 1. september - altså få dage efter at tilsynet blev foretaget.

- Vi har en ny leder på banen, som er startet den 1. september, og vi har givet dem en frist til årets udgang til at få styr på tingene, og det vil vi give dem arbejdsro til, siger ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive (DF) til tv2oj.dk.

Hun har tillid til, at den nye leder kan få styr på sagerne.

- Jeg synes, de har meget, de skal bevise, og sammen med udvalget har vi besluttet, at der kan komme uanmeldte tilsyn - og jeg kan ikke udelukke, at der kan komme flere. Men nu skal vi have fremdrift, og derfor giver vi tillid og arbejdsro til den nye ledelse, siger Jette Skive.

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark

politibil

Hash og baseball-bat: Første nat med visitationszone

20200618-125749-L-1920x1280we

Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA

Indehaver performance fitness Bjørn

play Deltagere til udendørs fitness blev sigtet: Nu har politiet droppet sagen