Ny kirke åbner

Kirker går imod tidligere tiders uenighed og laver ny tidssvarende kirke sammen Århus har fået en ny kirke - Citykirken.

Foto: Colourbox

Den tidligere Apostolsk Kirke i Nørre Allé og Pinsekirken på Viborgvej nedlagde sig selv for at starte en helt ny moderne og relevant kirke.

- På sin vis er det noget nyt at to ellers velfungerende kirker nu samler kræfterne for at lave en kirke, der med budskabet fra det første århundrede prøver at være relevant for det 21. århundrede, siger Johnny Hansen, der før var præst i Apostolsk Kirke, nu præst i den nye kirke.

- Tidligere har man set kirker der af nød måtte lægge sig sammen, men vi har simpelthen besluttet at der er mere, der forener os, end der adskiller os".

Begge kirkesamfund er en del af den verdensomspændende pinsebevægelse, men i Danmark skete en deling i 1924, hvor en gruppe fra Pinsebevægelsen skilte sig ud og startede Apostolsk Kirke i Danmark. En deling, som altså nu, i hvert fald i Århus, annulleres.

- Der findes en ny generation som slet ikke fokuserer på de kirkeskel der var tidligere, siger den tidligere præst i Pinsekirken Jürgen Galonska, der også er præst i den nye kirke.

- Samtidigt synes vi det er på tide at Århus får en tidssvarende kirke, som ikke har hverken bygning, sange, ritualer eller prædikener fra 1700-tallet, men som prøver at tage Jesu budskab og omsætte det til 2010.

Kirken satser på en meget moderne profil, med prædikener om hverdagsudfordringer, rytmisk musik og massiv brug af multimedia og ny teknologi.

- Selve budskabet går vi ikke på kompromis med, siger Jürgen Galonska.

- Men stilen og metoderne må tilpasses den verden, vi lever i - det 21 århundrede.

Samtidigt vil Citykirken Århus, som ny kirke i byen gerne åbne sig op og gøre alle århusianere opmærksom på at kirken er et tilbud også for dem og ikke kun for medlemmer af kirken.