Ny kæmpe scene indviet: - Vi har taget tilløb til det i 10 år

Tivoli Frihedens nye milliondyre scene er fredag aften endelig blevet indviet efter lang ventetid.

Fed Fredag i Tivoli Friheden er tilbage - og denne gang på en helt nye scene, som de har brugt cirka 75 millioner kroner på at bygge.

- Det er en stor ting for os at være her i dag med en helt ny scene, som vi har taget tilløb til i 10 år, siger direktør for Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har valgt ikke at gå på kompromis med noget, så hver gang der har været et eller andet, som ville gøre forskellen på om scenen blev helt rigtig eller nogenlunde, så har vi valgt det helt rigtige. Så prisen er løbet op.

Tina Dickow fik lov til at indvie scenen til årets første Fed Fredag ud af 19 i alt. Egentlig skulle der have været 22, men Tivoli Friheden er i år kommet senere i gang med de festlige fredage, fordi scenen først lige skulle være færdig, fortæller direktøren.

Til aftenens koncert er der mellem 8000 og 9000 gæster. Én af dem er Jan Ankersen fra Tranbjerg, som er kommet til Fed Fredag gennem en længere årrække.

- Det er jo fantastisk med den nye scene. Vi ser frem til en super god aften - måske med noget ny lyd, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND inden koncerten gik i gang.

Den 14. april var TV2 ØSTJYLLAND forbi Tivoli Friheden, hvor scenebyggeriet fortsat var i fuld gang.

Forventer ingen uro blandt publikum

Der var generelt en god og rolig stemning i Tivoli Friheden, inden koncerten gik i gang.

Sådan var situationen til gengæld ikke til den seneste Fredagsrock-koncert i Tivoli i København. Her opstod der tumult, da et stort antal musikhungrende unge tilsyneladende forsøgte at snyde sig ind til koncerten.

- Vi har en meget fin dialog med Tivoli i København, og de har været flinke til at dele den information, de har, og det, de har været igennem derovre, med os. Men det, vi kan se i dag, er, at det er et andet publikum, vi har her, siger Henrik Ragborg Olesen.

- Der er ikke noget grænsesøgende - hverken i musikken eller publikum. Det er faktisk et meget modent, pænt og velopdragent publikum, som er vant til at gå til koncerter, så derfor forventer vi ikke nogen som helst problemer i dag.

Fed Fredag kan igen opleves i Tivoli Friheden på næste fredag. Her er det Benjamin Hav, der spiller.

Den 14. april åbnede Tivoli Friheden porten for sommerens sæson. Og i år bliver Fed Fredag med en ny scene, plads til mange flere og med ekstra tryk på lyden - der som noget helt nyt nu skal sendes ud mod skoven og stadion og væk fra naboerne.