Ny kæmpe koncertplads står nu klar

Eskelunden, der er Aarhus' nye bypark og eventplads, er klar til indvielse.

Det er snart 3 år siden, at Northside annoncerede, at man ville flytte festivalen ud i området Eskelunden i Viby - og nu er området klar til indvielse.

Og det nye område ved Eskelunden kommer ikke kun gæsterne på Northside-festivalen til gode.

Her skal også holdes andre koncerter, ligesom området er blevet forvandlet til en grøn bypark. 

- Jeg er utrolig glad og stolt af, at mit forslag tilbage fra 2013, om at vi skulle have en permanent koncertplads, nu realiseres. Vi får ikke kun en koncertplads, vi får også et sted, hvor der bliver åbnet op for naturen med stisystemer, således at de mange dage, hvor der ikke er koncerter eller andre arrangementer, der kan aarhusianerne indtage området som naturområde og som udflugtsmål, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Der er ikke meget mere end en kilometer mellem Eskelunden og den gamle Northside-placering i Ådalen.
Der er ikke meget mere end en kilometer mellem Eskelunden og den gamle Northside-placering i Ådalen. Foto: Google Maps

Store koncerter skal genere mindre

Northside startede på Tangkrogen i Aarhus, og siden festivalen for anden gang spillede op til dans i 2011, har den været placeret i Ådalen.

Men nu rykker den et stykke længere væk fra centrum.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi får en plads, der er med til at blæse musikken væk fra byen i stedet for at lægge beslag på Tangkrogen eller andre bynære områder, hvor det generer rigtig mange beboere. Nu kan vi sige til alle arrangører af festivaler og koncerter, at det er her, det foregår. Det er bygget til formålet, det ligger naturskønt og tæt på byen, og man kan gå og cykle derhen, siger Bünyamin Simsek til TV2 Østjylland.

Projektet i Eskelunden har samlet set kostet 40 millioner kroner.
Projektet i Eskelunden har samlet set kostet 40 millioner kroner. Foto: Aidin Esmaeli, Teknik og Miljø


Northside aflyst?

Noget nyt ved koncertpladsen er, at man har indlagt strøm. Dermed slipper man for at bruge dieselgeneratorer som strømforsyning, som man tidligere har gjort ved for eksempel Northside.

- Her har vi lagt strømmen ned i jorden, så vi kommer højst sandsynligt til at bruge grøn strøm fra fastnetter, siger Bünyamin Simsek.

Det var meningen, at Eskelunden for alvorlig skulle testes af med Northside 2021 den 5.-7. juni, men ifølge rådmanden bliver det ikke til noget.

- Desværre er det aflyst på grund af restriktionerne, og det bliver ikke en realitet, men jeg håber og tror på, at efter sommerferien kan vi måske få de første arrangementer der, hvis alt går vel, siger Bünyamin Simsek til TV2 Østjylland.

Northside har ikke selv bekræftet, at de aflyser endnu, men til Lokalavisen Aarhus siger Brian Nielsen, direktør i Dtd Group, der arrangerer Northside og Tinderbox, at det er hans forventning, at Northside bliver aflyst i år, hvis ekspertgruppens anbefalinger går igennem den politiske behandling, som de er.

Kort over Eskelunden.
Kort over Eskelunden. Foto: Aidin Esmaeli, Teknik og Miljø

Eskelunden bliver officielt indviet mandag den 3. maj, hvor borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Teknik & Miljø Bünyamin Simsek, rådmand for Kultur & Borgerservice Rabih Azad-Ahmad og næstformand i Salling Fondene Karin Salling vil være til stede - men det arrangement er kun for inviterede gæster og pressen.