Ny forskning om autisme

Antidepressiv medicin øger ikke autisme-risiko

Foto: Colourbox

En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Aarhus Universitet og læger fra Aarhus Universitetshospital viser, at gravides brug af antidepressiv medicin ikke øger risikoen for at få børn med autisme.

Tidligere forskning har ellers peget på, at gravide, der tager antidepressiv medicin - de såkaldte SSRI-præparater - har op til fem gange så stor risiko for at få et barn med autisme.

Men den nye undersøgelse, der er er den største inden for feltet, tilbageviser altså den tidligere forskning. Forskerne har i et stort registerstudie fulgt mere end 600.000 danske børn født i perioden 1996-2006.

- Vi ved fra tidligere undersøgelser, at der er en forhøjet risiko for blandt andet autisme, hvis forældrene har en psykiatrisk diagnose som depression. Men vi kan ikke påvise, at det yderligere forhøjer risikoen, hvis moderen har fået recept på antidepressiv medicin under graviditeten, siger ph.d. Jakob Christensen, der er forsker ved Aarhus Universitet og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital, i en pressemeddelelse.