Ny dille: Spis pizza på klods

Dyr måde at finansiere forbrug på

Aarhus-virksomheden Just-Eat.dk har stor succes med en ny service, hvor man kan spise pizza og andet fastfood på klods. Flere tusinde danskere spiser hver måned take-awaymad og venter 14 dage med at betale.

Ifølge den landsdækkende internetvirksomhed Just-Eat.dk vælger 2 procent af alle deres kunder nemlig at skubbe regningen fjorten dage oplyser DR P4 Østjylland .

Og selvom der ikke føres type-statistik over, hvem af de i snit 10.000 daglige kunder, der klikker 'ja' til en afgift på 9 kroner for pizza eller grillkylling på kredit - så er direktør Mads Eriksen ikke i tvivl, når han siger:
 
- Det er den yngre målgruppe. Og uden, at vi egentlig ved det, kan man godt formode, at det er studerende, som ikke har så mange penge tilbage på kontoen i slutningen af måneden.

Hos Forbrugerrådet kalder økonom Troels Holmberg kreditmuligheden for sidste skud på stammen med hurtige og ofte dyre lån.

- Det er en meget dyr måde at finansiere sit take-away-indkøb på. Langt dyrere end overtræk på dankortet eller kassekreditten, siger Troels Holmberg til DR P4 Østjylland og understreger, at det næppe er ni kroner, som får husholdningsøkonomien til at vælte.