Ny bygade på vej til Aarhus

Store forandringer er på vej til området omkring Godsbanen

Sådan ser området ud i dag Foto: Google Street View

Det er nærmest ligegyldigt hvor man kigger hen i Aarhus for tiden, man kan ikke undgå at få øje på et vejarbejde eller en byggeplads, og det ser altså ikke ud som om, at det stopper lige foreløbigt. 

Læs også Mærskfond donerer tre millioner til sømandscenter i Aarhus

Et nyt forslag til en bygade er nemlig blevet præsenteret. Det er området omkring Godsbanen i det centrale Aarhus, som måske snart får et ansigtsløft. 

Planen er, at gaden skal se sådan ud, når den er færdig

- Området ved Godsbanen er allerede meget inspirerende, men nu tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til området. Samtidig tager vi hul på den bygade som skal være en livsnerve for hele området fra Carl Blochs Gade til det nye brokvarter ved Åby Skole, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Med forslaget bliver en lille del af Aarhus historie dog bevaret. Det såkaldte æggepakkeri er en meget speciel og bevaringsværdig gul murstensbygning, og i stedet for at rive den ned, bliver bygningen en central del af projektet. 

Der kommer i de nye bygninger både til at være plads til boliger og erhverv, og hele projektet er tænkt ind som en del af et helt nyt kvarter i byen.