Ny brandstation indviet

Den nye brandstation i Lisbjerg nord for Aarhus ligger tættere på motorvejen. Det giver brandfolkene hos Østjyllands Brandvæsen kortere responstid.

- Nu står den her endelig. Det er en fantastisk festdag. 

Sådan siger beredskabsdirektør ved Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, om den nye brandstation, som blev indviet fredag. 

Med brandstationens nye placering i Lisbjerg nord for Aarhus, har brandvæsenet nu både hurtigere og nemmere adgang til motorvejen sammenlignet med fra den tidligere adresse i Skejby. 

Det kommer til at give en kortere responstid, lyder det fra Østjyllands Brandvæsen. 

- Vi har fået noget nu, der passer hundrede procent til vores vigtigste opgaver. Så vi forventer, at vi kan skære mellem et halvt og halvandet minut af vores afgangstider, siger Kasper Sønderdahl til TV2 ØSTJYLLAND. 

Før lå brandstationen i Skejby. Nu ligger den i Lisbjerg nord for Aarhus.
Før lå brandstationen i Skejby. Nu ligger den i Lisbjerg nord for Aarhus.

Tænkt ind i lokalplaner 

Ligeledes er den nye brandstation også tænkt ind i de nye lokalplaner. 

- Om få år bor der 20.000 nye indbyggere i det lokalområde, vi står i lige nu, og de skal selvfølgelig også have adgang til brandslukning, hvis der skulle ske noget, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

Ser man på det indvendige er der kommet en ny maskine til, som gør det nemmere at rengøre brandfolkenes udstyr og arbejdstøj. 

Den nye maskine vasker og trykprøver brandslangerne, fortæller viceberedskabsmester ved Østjyllands Brandvæsen, Jakob Toft.
Den nye maskine vasker og trykprøver brandslangerne, fortæller viceberedskabsmester ved Østjyllands Brandvæsen, Jakob Toft.

Det gør ifølge viceberedskabsmester ved Østjyllands Brandvæsen, Jakob Toft, en stor forskel for deres sundhed.

- På den lange bane er jeg sikker på, at det kommer til at betyde, at der er færre brandfolk, der vil opleve følgesygdomme af eksponering af alle de her partikler, som vi bliver udsat for i det her erhverv, siger han.  

VIDEO: Se indslaget om den nye brandstation i Lisbjerg nedenfor: 

I dag indviede Østjyllands Brandvæsen en ny station i Aarhus Nord, og det vil kunne mærkes på responstiderne. De forventer, at de bliver forkortet med mellem et halvt og halvandet minut, end ved deres gamle brandstation i Skejby.