Ny borgmester i Aarhus

15-årig pige i spidsen for Børn- og Unge-byrådet

Det er måske ikke alle, der ved det, men i Aarhus Kommune er der ikke bare ét, men to byråd.

Der er det for de voksne med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen, og så er der et for børn og unge.

I dag fik Børn- og Unge-byrådet ny borgmester. Det blev 15-årige Karen Fink Bjerregaard fra Risskov Skole, som var godt tilfreds med sin nye titel:

- Jeg er virkelig glad for at være blevet valgt som borgmester. Da jeg blev valgt ind i Børn- og Unge-byrådet for to år siden, begyndte jeg at interessere mig for politik, siger Karen Fink Bjerregaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vil engagere unge i politik

Ligesom byrådet for de voksne, er der også 31 medlemmer af Børn- og Unge-byrådet. Alle medlemmerne er i alderen 14 til 17 år og repræsenterer alle unge i hele Aarhus.

Børn- og Unge-byrådet har mulighed for at komme med forslag til, hvordan Aarhus Kommune kan blive en bedre by.

Den nyvalgte borgmester, Karen Fink Bjerregaard, har siddet i Børn- og Unge-byrådet i tre år. Hun håber, at kunne være med til at engagere flere unge i politik.

- Det er sindssygt vigtigt for et demokrati, at vi får de unge med. Jeg synes, det er fedt, nu når der ikke er så mange unge, der stemmer, at vi så får dem med allerede i unge-byrådet, siger Karen Fink Bjerregaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gode råd fra borgmesteren

Også borgmesteren for de voksne, Jacob Bundsgaard (S) var i dag mødt op, da Karen Fink Bjerregaard fik resultatet af stemmerne at vide og kunne kalde sig borgmester.

Fra én borgmester til en anden blev der givet et par gode råd med på vejen.

- Som nyvalgt borgmester er det vigtigt at stå fast på det, man selv tror på og også at sikre, at der er et godt og bredt samarbejde, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.