Ny biskop: Det var en fantastisk dag

Henrik Wigh-Poulsen var under bispevielsen gennem det meste af følelsesregistret

03:14

1 af 2

Det var en lettet og glad biskop for Aarhus Stift, der søndag eftermiddag var til reception på Aarhus Rådhus. Men han skal også lige vende sig til den nye titel.

- Det er lidt specielt lige pludselig at blive tituleret biskop. Som jeg sagde inde i kirken, så har jeg lidt svært ved at finde ud af det (at han nu er biskop, red.), men der er nok nogen, der skal hjælpe mig med at finde ud af det, siger biskop Henrik Wigh-Poulsen TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dagen, hvor han officielt blev indviet, glemmer han nok ikke lige foreløbig.

Video: Her bliver Henrik Wigh-Poulsen ny biskop

- Det var stort, og det var fantastisk at være med til. Det var hårdt, og det var dejligt. Det var en stor dag, det er sådan en, man kun oplever en gang, siger han.

Et af de største øjeblikke for den nye biskop var, da han gik på prædikestolen, foran de omkring 1100 mennesker, der sad i domkirken under ceremonien.

- Og så er det også et stort øjeblik der, hvor man synger den sidste salme. Der gik sådan et brus gennem forsamling, da hendes Majestæt rejste sig. Det var også en vis lettelse fra min side, for da var vi snart klar til at gå ud, siger Henrik Wigh-Poulsen.

I morgen, mandag, har han en han lidt tid til at puste ud og slappe af, men fra tirsdag begynder hverdagen på det nye job.

Se hele interviewet med den nye biskop i videoen øverst på siden.