Ny AGF-målsætning: Medaljer, gruppespil og pokaltitel før 2025

AGF har lanceret en 2025-plan. Klubben skal være fast i top-6, vinde pokalturnering og få succes i Europa.

AGF vandt 4-2 over finske FC Honka i Europa League-kvalifikationen og kan fortsat nå turneringens gruppespil i denne sæson. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Armbevægelserne er store i den aarhusianske superligaklub AGF.

Fredag har klubben meldt en ny 2025-plan ud, og den indeholder en ambitiøs sportslig målsætning.

Frem mod 2025 skal AGF være i Superligaens top-6 hver sæson, vinde medaljer mindst to gange, vinde pokalturneringen mindst en gang mere, og klubben skal minimum en enkelt gang være kvalificeret til et europæisk gruppespil.

Det oplyser AGF i en pressemeddelelse.

Ikke siden 1996

Den ambitiøse målsætning kommer på bagkant af en yderst vellykket 2019/20-sæson. Med bronzemedaljen i Superligaen opnåede AGF sit bedste resultat i 23 år.

I pokalturneringen skal man tilbage til 1996 for at finde klubbens seneste triumf, men i løbet af de næste fem sæsoner skal AGF hente klubbens tiende pokaltitel.

Læs også Mustafa Amini vender tilbage til AGF på kort aftale

Målsætningen om et europæisk gruppespil kan blive indfriet allerede i de kommende uger. AGF deltager i Europa League-kvalifikationen og er tre sejre fra en plads i turneringens gruppespil.

Større budget

I fremtiden udvides antallet af deltagere i de europæiske gruppespil, når den nye Conference League, den tredjebedste klubturnering i Europa, lanceres fra næste sæson.

I denne sæson er der i alt 80 europæiske hold, som deltager i et gruppespil, mens der fra næste sæson vil være 96 hold med i de europæiske gruppespil.

AGF vil indfri de sportslige målsætninger ved en gradvis forøgelse af klubbens sportslige budget. Alle indtægter fra spillersalg skal geninvesteres i truppen, lyder det.

Derudover vil AGF investere i "yngre, sultne og salgbare spillere", skriver klubben.