Nupper tredjeplads på landsplan: Her køber de flest julegaver på nettet

Det er mere oplagt at købe julegaver på nettet, hvis man bor i forstæderne, mener ekspert

01:41

VIDEO: Både hos Proshop og på posthuset i Skødstrup er der massevis af pakker i juletiden.

Mange af os får i dag ordnet julegaveindkøbene på nettet, men nogle af os er mere aktive end andre.  

I Østjylland har Skødstrup sat sig på tronen som julens e-handelskonger, og borgerne i den lille by er faktisk så ivrige netshoppere, at de suser ind på en tredjeplads på landsplan. Det viser nye tal fra PostNord.

Læs også Hos Lars kan kunderne handle på nettet – imens de er i butikken

Siden Black Friday den 23. november har pakkebudene i snit leveret 1,31 pakker til hver husstand i Skødstrup, og PostNord kan da også bekræfte, at pakkebudene har ekstra travlt i postnummer 8541. 

Vi har travlt, og det er nemt, og gaverne kan hurtigt byttes. 

Rikke Thonbo, Skødstrup

Til sammenligning har hver husstand i Horsens, Aarhus C. og Randers indtil videre modtaget henholdsvis 0,67, 0,55 og 0,37 pakker i gennemsnit.

- Mit bedste bud er, at det er mest oplagt at handle på nettet i forstæderne, hvor der er lidt længere til specialbutikker og shoppingcentre, siger e-handelsrådgiver hos PostNord Jørgen Fischer til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Normalt vil man sige, at folk i storbyerne hurtigere tager teknologi til sig, men i forhold til nethandel giver det mest mening for folk i forstæderne, fordi de bor længere ude og kan få gaverne lige til døren.

Læs også Sex-shoppens vilde ekspansion: Fra toværelses lejlighed til 80 ansatte

Top 10 over østjyske byer, der har nethandlet mest denne jul:

1. 8541 Skødstrup – 1,31 pakker i snit pr. husstand
2. 8320 Mårslet – 1,30
3. 8520 Lystrup – 1,29
4. 8355 Solbjerg – 1,29
5. 8362 Hørning – 1,23
6. 8250 Egå – 1,21
7. 8680 Ry – 1,20
8. 8641 Sorring – 1,18
9. 8340 Malling – 1,18
10. 8464 Galten – 1,18

Nemt og hurtigt

Rikke Thonbo er en af de borgere, der er med til at trække gennemsnittet op i Skødstrup.

- Min mand er flittig bruger af diverse kinesiske sider, og jeg bruger de danske sider. Vi har købt 4 julegaver på nettet i år, og det passer meget godt med husstandens gennemsnit, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Hold øje med netbutikkernes sidste frist for køb, så julegaverne når at ligge klar under juletræet.

Jørgen Fischer, e-handelsrådgiver, PostNord

Rikke Thonbo er til daglig specialkonsulent i Undervisningsministeriet, og hun kan nemt sætte ord på, hvorfor hende og manden sidder foran en skærm, når de køber julegaver. 

- Vi har travlt, og det er nemt, og gaverne kan hurtigt byttes. Det er mindre stressende at shoppe online. Når jeg shopper online, køber jeg som regel også mere, end jeg ville gøre i butikker, for de er rigtig gode til at mersælge, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

PostNord har i denne tid 400 ekstra pakkebude på gaden for at håndtere julehandlen på nettet. Foto: PostNord

Læs også Frister for pakker og breve i julen - hvornår kan man senest sende dem afsted?

Den måde, Rikke Thonbo køber ind på, peger ind i en generel tendens, mener e-handelsrådgiver Jørgen Fischer. 

- Jeg tror, nethandel bliver en langt større, integreret del af vores indkøbsadfærd. Generelt handler det om bekvemmelig. Afstanden fra idé til indkøb er blevet meget kortere, fordi det er blevet behageligt og intuitivt at handle på mobilen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- I Kina kan du få Starbucks-kaffe bragt ud. Vi kommer til at se noget helt andet i forhold til levering af varer, end vi har været vant til.

Det er blandt andre Rikke Thonbos skyld, at Skødstrup sat sig på tronen som julens e-handelskonger i Østjylland. 

Juleråd fra PostNord   

Med juleaften lige om hjørnet har PostNord et par gode råd til de danskere, der regner med at skulle købe julegaver online, men endnu ikke har fået dem i hus.

- Hold øje med netbutikkernes sidste frist for køb, så julegaverne når at ligge klar under juletræet. Der er stort tryk på posthusene frem mod juleaften, hvor mange henter de sidste vigtige julepakker, siger e-handelsrådgiver Jørgen Fischer og fortsætter: 

- Det gode råd er at udnytte, at posthusene ligger i supermarkeder med lange åbningstider, hvor der i ydertidspunkterne er færre handlende og mindre kø. 

PostNord har blandt andet rustet sig til julehandlen på nettet ved at åbne 100 nye posthuse, opsætte 3 kilometer ekstra pakkehylder på posthusene og have over 400 ekstra pakkebude på gaden. 

Læs også Kendt ung mor chikaneres: Dickpics og falske datingprofiler

PostNords 'julenisser' har ualmindeligt travlt i disse dage. Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix