Nummer otte i Nascar

Dansk racerkører fik en overbevisende debut i amerikansk racerløb

00:51

Foto: Fra Facebook

1 af 2

Lørdag aften udlevede den aarhusianske produktionschef og racerkører, Thomas Serwin, en af sine helt store drømme.

For første gang nogensinde kørte han på banen til et Nascarløb på Caraway Speedway-banen i North Carolina, hvor det eneste succeskriterie var at gennemføre.

Han havde kun prøvet at køre på banen én enkelt gang for 10 år siden og måtte derfor bruge sine erfaringer fra testkørsel på Daytona-banen i december sidste år.

Se også: Skal køre Nascar

Om det var for at fjerne presset forud for debuten, at der var skruet ned for forventningerne, er muligt. Thomas Serwin endte dog med at gøre, hvad mange nok tænkte var helt umuligt.

Han gennemførte ikke bare løbet, men endte med at køre sig i mål og indkassere en ottendeplads ud af de i alt 25 kørere.

- Jeg var vildt begejstret, men samtidig også lettet, fordi jeg havde gennemført det uden at smadre bilen, siger Thomas Serwin til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortæller, at særligt var den høje tyngdekraftpåvirkning og den ovale bane, han havde frygtet.

Den bedste debutant

Præstationen var bedre end nogen kunne forvente, og det kunne også hurtigt aflæses hos hans amerikanske team, der både hoppede og dansede ved målstregen:

- Min teamchef fortalte mig, at jeg var den bedste debutant, han havde set i 10 år, siger han.

Løbet, som Thomas Serwin gennemførte, er i klassen 'Nascar Late Model. Det er bare et af flere løb på vejen mod, at kunne køre et racerløb i en af de bedste Nascar-klasser.

- Den serie jeg kørte i er nok rangeret nummer fire i forhold til den allerbedste serie, 'Nascar Sprint Cup', forklarer han.

Næste gang, der står Nascar i kalenderen, bliver i maj måned, hvor Thomas Serwin håber, at kunne nå at køre to løb i USA.

Derefter venter et par løb i Michigan i Arca-serien, der kan give adgang til X-finity Cup, som er niveauet under den bedste Nascar-serie, fortæller han.

Du kan, hvordan det så ud, da Thomas Serwin i weekenden var i North Carolina i videoen øverst i artiklen.