Nu skyder Danmarks højeste beboelsesbygning i vejret

Fyrtårnet, der er en del af Lighthouse-byggeriet på Aarhus Ø, begynder så småt at skyde mod himlen.

En visualisering af Lighthouse-byggeriet, som det skal se ud fra Aarhusbugten.

142 meter glas og beton begynder langsomt at skyde mod himlen på Aarhus Ø.

I længere tid er der blevet arbejdet på fundament og parkeringskælder, men nu går byggeriet af Danmarks højeste beboelsesejendom, Fyrtårnet, ind i fasen, hvor der bliver bygget over havoverfladen.

Læs også Aarhus er den nye port til Grønland: - Det er en historisk dag

- Det går rigtig godt, alt følger planerne. Nu begynder bygningen virkelig at rejse sig, og i den kommende tid vil aarhusianerne kunne se huset rejse sig mod himlen, siger Rune Kilden, der er medejer af Lighthouse, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Højhuset bliver ikke bare det højeste boligbygger i Aarhus, men det højeste i Danmark.

Fyrtårnet, som højhuset kaldes, er på 45 etager og er en del af Lighthouse-byggeriet, der i alt består af seks bygninger. Efter planen skal Lighthouse i alt rumme knap 400 lejligheder samt en udsigtsplatform og en restaurant på toppen af Fyrtårnet. 

I midten af billedet ved den bagerste røde kran, kan man så småt begynde se antydningen af, hvordan Fyrtånet kommer til at udforme sig.

Søndag var der rundvisning, så nysgerrige østjyder kunne kigge nærmere på byggeriet, og her skabte det nye byggeri begejstring. 

- Det er helt fantastisk. Aarhus er jo en by i en udvikling, som ingen andre i Danmark har. Det er en god udvikling, siger Peter Lyhne Sørensen fra Højbjerg. 

- Jeg synes, det er et fantastisk imponerende byggeri, siger Rita Sørensen fra Højbjerg. 

Hvis alt går efter planen, skal Fyrtånet og Lighthouse-byggeriet stå færdigt i år 2022. 

Lighthouse kommer i alt til at bestå af seks bygninger.