Nu skal hele Aarhus sortere affaldet: Sådan gør du

I et år har en ny affaldssortering været i gang i Aarhus Midtby. Nu udvides den til resten af kommunen og de private villaejere

02:00

Teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) fik i dag sin debut som affaldssorterer.

Fra i dag skal store dele af Aarhus Kommune sortere sit affald i langt højere grad end tidligere. Det er en ny affaldssortering, der i et år har kørt i midtbyen, som nu rykker ud til også de private villaejere i andre dele af kommunen.

Det første synlige bevis på ordningen er de sorte skraldespande, der nu gør de gamle grønne selskab på villavejene.

Læs også RenoNorden gået konkurs: Frygt ikke for din skraldespand

- Vi kender alle de grønne skraldespande, men nu er der også de sorte til at sortere glas, plast og metal samt papir og pap, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forklarer helt præcist, hvordan sorteringen foregår.

Vigtigt at skrue låg af

- Der er to rum. I det ene sorterer man glas, plast og metal og i det andet pap og papir. Det er vigtigt at skrue låg af flasker og glas, for dem kan vores sorteringsanlæg ikke håndtere, siger Kristian Würtz.

Affaldssorteringen kommer nemlig til at fungere ved, at man som borgere grovsortere hjemmefra først, inden et anlæg klarer resten.

Læs også Kommune roser borgere for håndtering af madaffald

- Så bliver de ting, der kan anvendes skilt fra. Indsatsen batter noget, slår rådmanden fast.

Tidligere har der været udfordringer med forskellige affaldssorterings-forsøg i Aarhus Kommune, men Kristian Würtz forsikrer, at denne har kørt uden nævneværdige problemer det seneste år.

Du kan se interview med rådmanden øverst i artiklen.