Nu skal Aarhus-tilflyttere have en varm velkomst

Tilflyttere skal introduceres til de mange fællesskaber i byen

02:12

Det kan være svært at flytte til en ny by, hvor man ikke kender nogen. Sådan er det også for mange nye tilflyttere i Aarhus, men det vil Selskabet for Varm Velkomst gøre noget ved.

Læs også Kommunen opstiller beboelsesvogne til nye studerende

På det lidt specielt udseende VanebrudsPalæet i Aarhus skal der nu til at være arrangementer for tilflyttere. 88 møder skal få tilflyttere til at føle sig velkomne og som et del af et fællesskab. 

- På den ene side er der nogen, der har lyst til at involvere sig i mange ting, men som simpelthen bare ikke har kendskab til, hvor de spændende ting udfolder sig. På den anden side er der også nogen, der bliver ensomme og sidder alene derhjemme, som kunne komme ud og blive en del af nogle fantastiske fællesskaber, siger stifter af selskabet for Varm Velkomst, Thomas Vovemod Lütken. 

Læs også Studiestart: Aarhus mangler 4.500 ungdomsboliger

Der bliver i alt 80 forskellige foreninger, der er samlet med det formål at lave fællesskaber til de nye tilflyttere.

- Der er lige fra det, vi kalder skabe-genskabe, hvor der er en masse muligheder for, at man kan kreere noget sang, musik og dans, hvor man også kan være med til at udfolde sig og helt over i klassisk sportskategorier, nye former for sportsgrene, siger Thomas Vovemod Lütken. 

Læs også 7.399 personer er optaget på Aarhus Universitet