Nu rives blokkene ned

Omdannelsen af Gellerupparken er i fuld gang

Mænd med gule sikkerhedshjelme kaster træbjælker og andre materialer ud fra altanerne ved boligblokken på Bentesvej i Brabrand.

Det er et af de første tegn på, at nedrivningen af tre boligblokke i Gellerupparken nu endelig er i gang.

Blokkene skal rives ned som en del af helhedsplanen, som har til formål at forvandle området fra uroplaget til mere fredeligt og attraktivt.

Den første boligblok, der bliver fjernet del for del, er Bentesvej Bentesvej 13-19. Her er håndværkerne lige nu i færd med at afmontere alle materialer indenfor i bygningen, inden de senere begynder at nedbryde betonelementerne.

Direktør for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, kunne med glæde se på i dag, da arbejdet ligeså stille skred frem:

- Det er helt fantastisk, at vi nu kan se de første fysiske forandringer af det, som over den næste årrække vil forandre Gellerupparken, siger Keld Laursen, som er adm. direktør i Brabrand Boligforening, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også boligblokkene på Bentesvej 21-31 og 41-51 skal rives ned. Planen er, at alle tre blokke er fjernet inden nytår.

De høje boligblokke, som blev bygget i 1970'erne, skal blandt andet gøre plads til en kommunal kontorbygning med 900 arbejdspladser.

Nedrivningen har indtil for få uger siden stået på standby, fordi flere familier ikke ønskede at fraflytte deres lejligheder.

Byretten gav Brabrand Boligforening medhold i, at fraflytningerne var berettigede. Det fik familierne til at anke sagen til landsretten. En beslutning, de senere hen valgte at droppe.

Se et interview med boligforeningens direktør øverst på siden.