Nu pakkes Dokk1 ind i stilladser: Koster over 20 mio. kr.

6400 kvadratmeter fugtsugende pladser skal udskiftes

01:32

Mandag er arbejdet med at skifte vindspærreplader på Dokk 1 ved Aarhus Havn for alvor gået i gang. For nylig blev det nemlig konstateret, at pladerne suger vand og udskiller salt til stor skade for bygningen.

- Hele det, der vender ud mod vejret, skal skiftes. Vi kan ikke have, at pladerne suger fugt ind og skader bygningen. Vi foretager arbejdet i to omgange. Først er det den del mod åen og byen, som skal bruges til åbningen af Kulturhovedstad 2017 den 21. januar, og arbejdet her er færdigt til den tid, lover stadsdirektør Niels Højberg.

Anden omgang er så først færdig engang derefter. Han afslører samtidig, hvad regningen for den store renovering på Dokken kommer til at løbe op i.

Firma ikke levet op til kvaliteten
- Vi har aftalt 24 mio. kr. med firmaet, der arbejder her. Men vi ved alligevel ikke præcist, hvad udgiften kommer op på, for der kan være skader så alvorlige, at der kommer en ekstraudgift, siger stadsdirektøren.

Læs også Fuldt hus: Dokk1 er nu udlejet

Det er også usikkert, hvem der så hænger på regningen. Aarhus Kommune har i forbindelse med det store Dokk1 byggeri tegnet en såkaldte all risk forsikring, som dækker skader som denne, men firmaet, der har leveret pladerne, kan også blive stillet til ansvar.

- Virksomheden har ikke levet op til den standard, som den er godkendt på, forklarer Niels Højberg.

Du kan se hele interviewet med stadsdirektøren og klip fra Dokk1 øverst i artiklen.