Nu kører den første brinttaxa på østjyske gader

Mandag kom den første brinttaxa på gaderne i Aarhus. Drømmen er, at langt flere taxaer fremover skal køre på brint.

Ingen CO2-udledning, hurtigere tankning og længere rækkevidde end en el-bil.

Brinttaxaen har officielt gjort sit indtog, da den fra i dag kører som den første brinttaxa på de aarhusianske gader.

- Vi er utroligt stolte af denne her bedrift. Det er et epokegørende skridt for vores virksomhed, og vi er stolte over, at vi går forrest, når det kommer til miljørigtig taxakørsel, siger administrerende direktør i Aarhus Taxa, Astrid Donnerborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Kom med en tur i Elly Paludans brinttaxa.


Fordele ved brintbiler

Den nye brinttaxa er kommet af et partnerskab med blandt andet Aarhus Kommune, som har et mål om at være klima-neutral i 2030.

- Det her initiativ, som vi har taget, er med til at give mulighed for, at man kan komme i mål med det, siger Astrid Donnerborg.

Hurtigere at tanke end en elbil

Udover at være bedre for miljøet, så har brintbilen også andre fordele i forhold til en el-bil.

- Brint giver en god rækkevidde, og man sparer en masse tid på optankning. Det tager typisk 30-60 minutter ved en super charger med en elbil, og det vel og mærke, hvis der ikke holder nogen foran og tanker. Det tager kun tre til fem minutter at tanke en brintbil, siger Astrid Donnerborg.

- Med brinttaxaen kommer vi med et grønt og godt produkt, og vi vil gerne gå forrest i forhold til brintkørsel. Nu håber vi, at andre virksomheder vil følge i samme spor, og at vi kan samarbejde om det. Det er vigtigt, at erhvervslivet arbejder sammen, for at vi kan lykkes med den grønne omstilling.

Indtil videre er der én brintbil på gaderne i Aarhus, men planen er, at der skal komme mange flere fremover.