Nu kan dødsulykke på Bøgeskovhus blive undersøgt

88-årig beboer døde i en ulykke i sommer

Den 88-årige Bodil Grethe Jensen døde i juli af sine kvæstelser, da hun faldt ned ad nogle betontrapper på Lokalcentret Bøgeskovhus i Viby. Siden har de pårørende kæmpet for at få svar på, hvorfor dødsulykken aldrig er blevet undersøgt.

En kamp, der i dag, tirsdag, - fire måneder senere - nu har givet de efterladte de svar, de længe har ønsket.

Siden ulykken i sommer har Hanne Wiese og hendes søster kæmpet for at få af vide, hvorfor dødsfaldet aldrig er blevet undersøgt. Men efter et møde mandag på Aarhus Universitetshospital har de pårørende langt om længe fået svar.

Brist i kommunikationen

Ifølge Hanne Wiese er sygehusets forklaring, at der skulle være sket en brist i overleveringen fra ulykkesstedet og ambulancen til sygehuset. En fejl, der betød, at sygehuset aldrig fik ulykken registreret som en ulykke, og dermed blev sagen aldrig undersøgt.

Tidl. embedslæge: Dødsfald på plejehjem er uagtsomt manddrab

- Den kommunikationsbrist har så fulgt det hele vejen igennem og været en barriere for, at vi kunne få undersøgelsen sat i gang, siger Hanne Wiese.

88-årige Bodil Grethe Jensen døde på sygehuset to døgn efter, at hun kørte ned ad en af Bøgeskovhus' betontrapper i sin kørestol i juli måned.

Normale procedurer ved en ulykke er, at politi om embedslægen går ind i sagen, men selvom Bøgeskovhus efterfølgende erkendte, at der var tale om en ulykke, blev sagen aldrig undersøgt.

I stedet for ulykke stod der i indlæggelsesrapporten beskrevet at, '... faldet ud af kørestol slået hovedet, ben og arme...' Derfor blev der aldrig foretaget nogen yderligere udredning.

Har nu fået en korrekt dødsattest

Mandag valgte Aarhus Universitetshospital at indkalde de pårørende til møde, og tirsdag har Hanne Wiese fået udleveret en korrekt dødsattest, hvor dødsfaldet står registreret som en ulykke.

Døtre til afdød kvinde savner afklaring

- Det er først nu, at vi sidder med en side to af dødsattesten, så det har gjort, at vi først nu kan komme videre og få sat fokus på den undersøgelse, som vi mener, at der skal til, siger Hanne Wiese.

Hun håber, at måneders kamp nu kan betyde, at sagen om moderens dødsfald kan blive taget op.

- Det er ikke fordi, at vi ønsker at komme efter nogen. Vi ønsker bare at sikre, at man får så meget klarhed over det, at der kommer procedurer og træning i, hvordan man gør tingene, så man har et beredskab og kan gøre det her rigtigt, så ingen andre kommer ud for noget lignende, siger Hanne Wiese.

Du kan se mere sagen i tv-indslaget øverst på siden.

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

glatte veje glat vej vintertrafik trafik

Politiet advarer: Spejlglatte veje giver fem trafikuheld på en time

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job