Nu har politiet ryddet besat ejendom

To dage fik besættere lov til at være i ejendom i Havnegade, før politiet onsdag aften nu er skredet ind og har fjernet de indtrængende unge.

Opdateret onsdag aften: Politiets aktion i Havnegade er overstået, og besætterne har forladt ejendommen. Ifølge et tweet fra Østjyllands Politi foregik det uden dramatik. Ni personer blevet sigtet for husfredskrænkelse, mens en desuden er blevet sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

---

En gruppe unges besættelse af en ejendom i det centrale Aarhus får nu en ende.

Det bekræfter vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Kristian Juliussen. 

- Vi er dernede, og vi er i gang med at tage folk ud, siger vicepolitiinspektøren, der melder om, at det foregår i ro og orden.

Onsdag aften er politiet ved at rydde ejendommen i Havnegade.

Bygningen er nærmere bestemt et tidligere hostel beliggende i Havnegade 20, hvor en gruppe, der kalder sig BZ'ernes Boligforening tirsdag indtog huset i en protest mod blandt andet høje huslejepriser for studerende i Aarhus. 

Tidligere onsdag meddelte Aarhus Kommune, der ejer ejendommen, at besætternes aktion nu er politianmeldt, og midt på eftermiddagen kunne Østjyllands Politi bekræfte, at de havde modtaget en anmeldelse og ville handle på den.

TV2 ØSTJYLLAND var tidligere onsdag indenfor hos besætterne. Se video fra besøget her:  

Artiklen opdateres.