Nu hærger klovnene Aarhus: Lad jer ikke rive med af dillen

Østjyllands Politi opfordrer folk til ikke at hoppe med på trenden med at iføre sig et klovnekostume og skræmme folk

Genrefoto. Foto: Vidar Ruud - Scanpix

En skræmmende dille har ramt Danmark og nu også Østjylland. Efter amerikansk forbillede iklæder folk sig et klovnekostume med målet at skræmme tilfældige på gader og stræder. Mandag aften og natten til i dag har politiet fået meldinger om fem af disse episoder i Aarhus og omegn.

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at klæde sig ud, og det er jo også snart Halloween, men tingene ændrer sig, når man optræder truende eller er til fare for andre

Janni Lundager, Østjyllands Politi

Gennem et stykke tid er der løbende kommet meldinger om disse klovne fra hele landet, men indtil i aftes har Østjylland været mere eller mindre forskånet. Men med hele fem episoder på et enkelt døgn er det nok desværre et faktum, at trenden er nået hertil.

- Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lader sig rive med af denne dille. Det er ikke helt ufarligt at rende rundt i klovnekostume og skræmme folk – det kan blive alvorligt, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager.

Flere steder er klovnene trådt ud foran kørende biler, ligesom enkelte også har medbragt macheter, køller eller andre våben.

Kan ende med flere sigtelser
På Bodøvej i det nordlige Aarhus oplevede en 20-årig kvinde netop, at en klovn trådte ud foran hendes bil, og i Odder måtte en anden kvindelig bilist natten til i dag foretage en undvigemanøvre for at undgå en klovnepåkørsel.

- Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at klæde sig ud, og det er jo også snart Halloween, men tingene ændrer sig, når man optræder truende eller er til fare for andre. Nogle af de her klovne går også rundt med baseballbat, og de er nok næppe på vej til baseball, siger Janni Lundager til tv2oj.dk og fortsætter:

- Vi har haft et par anmeldelser, hvor bilister har været tæt på at køre klovne ned, fordi de pludselig springer ud foran deres biler, og klovnen risikerer her en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som det allerede er sket i andre politikredse. Og hvis man oven i købet går rundt med et baseballbat eller lignende, så bliver man altså også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Har du kendskab til nedenstående episoder, eller kender til lignende tilfælde, så hører vi meget gerne fra dig via vores Facebookside eller til mail på redaktion@tv2oj.dk.

Anmeldelser om klovne det seneste døgn

17/10 kl. 22.00
Louisevej, Brabrand
Anmeldelse fra 15-årig dreng, der var blevet overrasket af en klovn. Klovnen muligvis gået ind i skoven – intet fundet
 
17/10 kl. 22.03
Åbyhøjgård, Åbyhøj
Anmeldelse fra 55-årig kvinde, der observerede en mand iført en hvid klovnemaske. Kiggede ind gennem hendes bilrude, mens hun holdt for rødt. Hun vinkede til ham, hvorefter han forsvandt
 
17/10 kl. 23.21
Bodøvej, Aarhus N
Anmeldelse fra 20-årig kvinde, der oplyste, at en mand, iført sort tøj og en klovnemaske, pludselig sprang ud foran hendes kørende bil. Klovnen forsvandt fra stedet.
 
17/10 kl. 23.45
Vejlby Vænge, Risskov
Anmeldelse fra 50-årig kvinde, der mente at en klovn tidligere på dagen var set i området
 
18/10 kl. 00.30
Krydset Møllegade/Nørregade i Odder
Anmeldelse fra 39-årig kvinde om en klovn, der hoppede ud foran hendes bil, så hun måtte foretage undvigelsesmanøvre for at undgå påkørsel

Kilde: Østjyllands Politi