Nu flytter de sidste hospitalsafdelinger til Skejby: Færre operationer i en periode

I februar og marts får de sidste tilbageværende afdelinger af Aarhus Universitets Hospital med adresse på Nørrebrogade flyttet til Skejby. Det betyder færre operationer.

Nu går Aarhus Universitetshospital ind i den tredje og sidste fase af flytningen.

Tidligere var Aarhus Universitetshospital fordelt på fire matrikler. Nu er der to, og når kalenderen viser april, skulle der kun være én tilbage: Nemlig adressen for supersygehuset i Skejby. 

To håndfulde afdelinger og godt 2000 arbejdspladser skal nemlig flytte de kommende uger, hvor sygehuset går ind i tredje og sidste fase af den store flytning. 

Læs også Psykolog fængsles: Kendt skyldig i at have udnyttet klient til sex

Flytningen betyder, at de involverede afdelinger som for eksempel kræftafdelingen og neurokirurgiskafdeling i en periode vil kunne lave færre operationer eller må have lukkedage. 

- Vores to tidligere flytninger er gået rigtig godt, men under alle omstændigheder skal vi af hensyn til planlægningen og patienternes sikkerhed have nedsat operationskapaciteten i en periode i forbindelse med flytningen, forklarer hospitalsdirektør Poul Blaabjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er noget, der har været planlagt længe, og der er derfor ikke nogen patienter, som vil komme til at mærke det.

Gangene på Skejby Sygehus er lange, men det skulle være en stor fordel for patienterne, at alle specialer bliver samlet under ét tag.

Kan håndtere akut

Nogle operationer er flyttet til andre hospitaler, og andre er skubbet ud i fremtiden, og derfor vil patienter ikke opleve aflyste operationer, lyder forklaringen.

Skulle der imidlertid opstå noget akut under flytningen, kan hospitalet imidlertid også godt håndtere det, lover direktøren. 

- Det er vigtigt at sige, at vi selvfølgelig håndterer alt akut arbejde. Det har vi sikret kapacitet til. Det er de planlagte operationer, hvor vi har nedsat kapacitet. I den forbindelse har vi fået god hjælp fra de andre hospitaler her i området, for at sikre at der ikke opstår for stor en pukkel, siger Poul Blaabjerg.

Disse afdelinger skal flytte

 • Lungesygdomme - flytter i uge 6-8
   
 • Øjenafdelingen - flytter i uge 9-10
   
 • Dagkirurgi - flytter i uge 8-11
   
 • Kræftafdelingen - flytter 1. marts
   
 • Neurokirurgisk afdeling - flytter uge 9-11
   
 • Neurologisk afdeling - flytter uge 9-11
   
 • Reumatologisk afdeling - flytter uge 9
   
 • Intensiv, bedøvelse og operation - flytter uge 10
   
 • Nuklearmedicin og PET - flytter uge 12-13

Stor gevinst

Når alle flyttekasser er pakket ud, og de nye arbejdsprocesser er indarbejdet, vil der være en stor gevinst at hente ved at have hele hospitalet samlet under ét tag. 

- Vi flytter kræftafdelingen her i sidste fase. Når vi er flyttet, så vil det betyde, at en kræftpatient vil have alle specialer under samme tag. Hele processen fra kræften bliver diagnosticeret, og hele behandlingsforløbet vil være her på stedet, siger Poul Blaabjerg.  

Læs også Psykiske syge stuves sammen på spritnyt men overfyldt hospital

- Vi har bedre muligheder for at koordinere al arbejdet omkring en patient, og der er fuld adgang til alle specialer her på denne matrikel. Når vi får alle arbejdsprocesser helt på plads, så vil det være et kæmpe stort spring fremad for patienterne men også for personalet.

Aarhus Universitetshospital forventer at være helt oppe i fuldt gear med operationerne, når vi når sommerferien.