Nu er millionerne i hus: Aarhus United er en realitet

Aarhus United skal på sigt være en magtfaktor inden for dansk kvindehåndbold, lyder ambitionen fra folkene bag det nye projekt

Jan Snogdal (tv) overtager på vegne af Aarhus United stafetten fra SK Aarhus-direktør Thomas Gielfeldt. Arkivfoto

Hvis alt går efter planen, kan Aarhus United løbe på banen i kvindernes håndboldliga efter sommerferien.

De seneste måneder har mange ellers skrevet nekrologen over aarhusiansk kvindehåndbold på topplan. De dystre spådomme fik for alvor næring, da SK Aarhus' økonomiske bagmand bebudede sit farvel.

For halvanden måned siden overtog en gruppe folk stumperne fra netop SK Aarhus. Siden har de forsøgt at stable et bæredygtigt håndboldprojekt på benene.

Fredag fortæller gruppen, at målet er nået. Man har skaffet de seks millioner kroner, som var forudsætningen for et levedygtigt håndboldprojekt.

Pengene kommer fra investorer og sponsorer, oplyser Carsten R. Andersen, der er direktør i Aarhus United.  

Han fortæller, hvordan mange på forhånd dømte Aarhus United til at mislykkedes.

- Alle odds har peget imod, at det kunne lade sig gøre, men nu står vi her, siger Carsten R. Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu skal der skaffes spillere

Inden Aarhus United kan begynde at skrive kontrakt med de spillere, der skal tegne holdet, skal Dansk Håndbold Forbund give grønt lys.

Carsten R. Andersen vurderer på baggrund af den dialog, Aarhus United allerede har haft med forbundet, at det bliver en formsag. 

Læs også Så blev SK Aarhus til Aarhus United

Jan Snogdal er en af initiativtagerne til Aarhus United. Han sætter ord på de seneste ugers arbejde:

- Vi er blevet rigtig godt modtaget i det aarhusianske og østjyske erhvervsliv, og vores tanker og ideer om et samlet bæredygtigt projekt, der skal hvile på og videreudvikle talentudviklingen i Aarhus, sammen med en sund økonomi, har fået bred opbakning, siger han og uddyber: 

- Nu har vi et fundament, og så kan vi begynde at bygge ovenpå, både økonomisk og organisatorisk, så vi kan skabe et håndboldprojekt, der skaber glæde og stolthed for alle i og omkring Aarhus. Og som bliver et pejlemærke for såvel talentarbejdet og klubsamarbejdet i hele området.

Erfaren cheftræner på plads

Aarhus United har allieret sig med Heine Eriksen, der er tidligere ligatræner og mangeårig ungdomslandstræner i Dansk Håndbold Forbund. Han skal stå i spidsen for det sportslige arbejde.

- Aarhus har gennem de seneste mange år haft en meget stærk profil i talentudviklingsarbejdet, hvor den ene landsholdsprofil efter den anden har fået sin håndboldopdragelse i en af byens mange klubber. Jeg glæder mig til at samle kræfterne i et håndboldliga setup, som bygger på klubberne og talenterne i området, siger Heine Eriksen og uddyber: 

- Vi vil bygge holdet op omkring byens egne talenter og tilføre de kompetencer, der er brug for, med øje for en økonomisk ansvarlighed. Jeg er sikker på, at vi på sigt kan komme til at spille en rolle i den øverste halvdel af den danske liga, siger han.

Nu, hvor det økonomiske fundament er på plads, får folkene fra Aarhus United travlt med at afklare en lang række spørgsmål. Holdet vil - når tingene er faldet på plads - præsentere spilledragt, hovedsponsorer, spillested og spillere. 

01:49

Tilbage i februar overdrog SK Aarhus stafetten til folkene fra Aarhus United. Her kan du se indslaget.

Luk video