Nu er det tæt på!

Udvisningsramt familie snart på vej tilbage til Danmark

03:37

1 af 2

Den aarhusianske ingeniør Kenneth Iversen og hans vietnamesiske hustru er nu meget tæt på at kunne flytte tilbage til Danmark efter deres ufrivillige eksil i Tyskland.

Kenneth Iversens kone, Yen Ngoc, har netop modtaget det fysiske bevis for, at hun har opholdt sig i længere tid i Tyskland. Hun har fået sit EU-opholdskort med posten.

Det betyder, at familien nu endelig kan ansøge statsforvaltningen om opholdstilladelse i Danmark. Og det skulle være en ren formalitet.

-  Det har jeg det rigtig godt med. Nu havde vi jo fået en skrivelse fra de tyske myndigheder for to-tre måneder siden, hvor vi fik at vide, at vi ville få de kort. Men det er en rar fornemmelse at se dem, siger Kenneth Iversen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Se: Uenighed om udvisningssag

Kenneth Iversens kone, Yen Ngoc, blev i september sidste år udvist af Danmark, fordi hun med sit vietnamesiske statsborgerskab ikke kunne familiesammenføres med sin mand.

Familien fik afslag på familiesammenføring, fordi Kenneth Iversen ikke levede op til reglerne om selvforsørgelse, da han i en periode havde modtaget revalidering i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke.

Familien rejste dengang til Heidenheim i det sydlige Tyskland med deres fælles søn og Yen Ngocs datter for at opnå EU-opholdskortet.

Mød en glad og lettet Kenneth Iversen i klippet ovenfor og se mere i nyhederne kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.