Nu er der ro på Klostertorv

Og det glæder naboerne

02:55

1 af 2

Roen har atter sænket sig over Klostertorv i Aarhus.

Gennem de seneste år har naboer og erhvervsdrivende være trætte af og utrygge ved, at mange misbrugere og hjemløse har siddet på trappen ved Kirkens Korshær og på resten af Klostertorv.

Sidste sommer blev uroen og volden for meget for naboerne, men nu ser det ud til, at roen atter har indfundet sig på Klostertorv i det centrale Aarhus.

- Det er meget nemmere at håndtere de mennesker, der er derovre nu, og det er meget nemmere at føle sig tryg og gøre sit arbejde. Der kommer ikke de der voldelige episoder mere. Selvfølgelig sker der ting og sager indimellem, men der er længere tid mellem episoderne, siger Mathias Bak, der er bartender på Café Smagløs på Klostertorv.

Og han er ikke den eneste, der har bemærket ændringerne.

- Der er sket en meget stor ændring her, og der er slet ikke de problemer, som var her tidligere, siger Jens Christian Haaning der er nabo til Klostertorv.

En del af grunden til at mange stofmisbrugere og hjemløse er rykket væk fra området skyldes formentlig byens nye fixerum ikke langt fra Klostertorv samt det nye grønlandske værested på havnen.

- Jeg vidste, at projektet var lykkedes, da jeg på denne trappe (foran Kirkens Korshær, red) så en ung og smart pige sidde og spise en sandwich, siger Jan Ravn Christensen (SF), der er fungerende rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

Du kan se mere fra Klostertorv i indslaget over artiklen.