Nu er der mere kontrol i bussen

Fire gange så mange kontrollører fra i dag

02:19

1 af 2

Buskontrollen i de aarhusianske bybusser bliver fra og med i dag mere intensiv, da der vil være markent flere kontrollører på gaden.

Midttrafik har indgået et samarbejde med vagtselskabet G4S, som betyder, at der bliver indsat 24 ekstra buskontrollører, så der i alt er 31 kontrollører.

- Det har været en rigtig træls situation. Vi har kunne mærke det på budgettet, og vi har også haft kunder, som har været kede af det og sagt: "hvorfor skal vi betale, når vi har en oplevelse af, at andre ikke betaler?", siger vicedirektør Mette Julbo fra Midttrafik til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På grund af en sag fra april måned, hvor en række buskontrollører blev suspenderet og mistænkt for misbrug af cpr-oplysninger og snyd med kontroller, har der indtil i dag kun været syv kontrollører.

Færre kontroller har betydet, at Midttrafik mangler 1,6 millioner kroner i deres budget, som nu skal indhentes.

Flere har snydt i bussen

Blandt de passagere TV 2 | ØSTJYLLAND talte med i dag, var der delte meninger om, at der nu er over tre gange så mange kontrollører i de aarhusianske bybusser sammenlignet med de seneste par måneder.

- Det er rigtig fint for mig. Der er nok mange, der går ind uden at betale, siger souschef Nanna Kristensen.

- Personligt synes jeg, det ville være fedt, hvis der ikke var nogen overhovedet for så kunne man bare køre på røven, men så simpelt er det jo ikke, siger studerende Tenna Theodorsen.

Se med i vores udsendelse klokken 19.30. Her kan du møde de nye kontrollører og høre, hvad passagerne siger til dem.