Nu bygges støjmuren

Langvarig strid om larm ved VRIs kunststofbane

Nu kan arbejdet med at bygge en støjmur ved VRIs kunststofbane i Risskov komme i gang.

Det står fast, efter Natur- og Miljøklagenævnet har konkluderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse, efter en nabo til fodboldbanen havde indbragt sagen Natur- og Miljøklagenævnet.

Det er en bitter strid mellem fodboldklubben i Risskov og klubbens naboer, som er årsagen til støjmuren.

Naboerne har gennem længere tid klaget over larm og støj fra morgen til aften fra aktiviteterne på banen, og nu håber Rabih Azad-Ahmad (R), der er rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Kommune, at en løsning på den årelange strid er rykket et skridt nærmere.

- Jeg er glad for, at vi nu kan komme videre med arbejdet. Vi har befundet os i et vadested, som ingen af parterne har været tjent med. Det er mit håb, at vi nu kan få sat et punktum i denne sag, og at nabofreden igen vil indfinde sig på begge sider af støjskærmen, siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Natur- og Miljøklagenævnet fastslår i sin afgørelse i sagen, at Aarhus Kommunes VVM-redegørelse er tilstrækkelig, og at der derfor ikke skal laves en mere omfattende redegørelse, som var ønsket fra en nabo.

- Afgørelsen giver grønt lys til, at vi nu kan igangsætte anlægsarbejdet. Det er vigtigt, at arbejdet fortsætter i tæt dialog med brugere og naboer. Jeg vil nu tage en drøftelse med Kulturudvalget om processen herfra, siger Rabih Azad-Ahmad.

Den nye støjmur forventes at stå færdig i løbet af 2015.