Nu bliver bussen opgraderet - 29 elbusser sat i drift

Nu kan man stige ombord på en grønnere bus i Aarhus. 29 nye el-ledbusser er fra i dag i drift.

En elbus er mere behagelig at køre i, den larmer mindre, og så skulle der også være en gevinst for klimaet. Derfor var der i dag glæde over, at man nu kan sende 29 nye el-ledbusser ud på vejene i Aarhus.

- Busserne har mange fordele. Udover klimaaftrykket, så betyder det noget i forhold til den komfort, der er inde i bussen, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), til TV2 Østjylland.

Elbusserne skal hovedsageligt køre på de passagertunge A-linjer i Aarhus. De erstatter som udgangspunkt de tilsvarende dieselbusser, der er blevet afhændet af AarBus.

I forvejen kører der fire mindre elbusser på de aarhusianske bybusruter. De nye modeller er ledbusser, og kan derfor medtage flere passagerer. Busserne har 57 faste siddepladser, 2 klapsæder og 67 ståpladser.

De nye busser blev i dag præsenteret på et pressemøde ved bussernes nye el-ladestation i Tilst. Her skal busserne lades op om natten, og derudover bliver der indlagt en ekstra opladning af batteriet i løbet af dagen.

Alle busser på el i 2027

Ifølge rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), er busserne et vigtigt skridt i den grønne omstilling af den kollektive trafik.

Derudover glæder rådmanden sig over, at man nu kan tilbyde buspassagererne en mere behagelig rejse.

- Den er lydsvag - også i forhold til de mennesker, der skal høre på den ude på gaden eller bor omkring vores kollektive trafik. Man kan få opladet sin smartphone inde i bussen, og det er en bedre bus, og en bus, der er god for vores miljø, siger han.

Byrådet har besluttet, at alle bybusser skal køre på el i 2027.

AarBus vil ikke oplyse, hvad de nye el-ledbusser har kostet. Midttrafik oplyser dog, at der som udgangspunkt ikke er en økonomisk gevinst ved at skifte til elbusser, da de er langt dyrere at anskaffe end en almindelig dieselbus.

Til gengæld håber man, at der bliver penge at spare i vedligehold af busserne - blandt andet fordi dieselbusserne har langt flere sliddele.

Derudover glæder rådmanden sig over, at man nu kan tilbyde buspassagererne en mere behagelig rejse.

VIDEO: Sammenligning af de gamle og nye busser.
Norddjurs Kommune rådhus Grenaa

Nyeste tal: Lille bedring i coronatal i Norddjurs

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

COVID-19 LIVE:
Coronatest gennem næsen

liveblog 836 nye smittede viser dagens tal

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Dagens mest læste