Nu åbner stor bypark på toppen af stormagasin

Fredag indvies den 1400 kvadratmeter store udvidelse af Salling Rooftop - Salling Roofgarden.

Sidste sommer annoncerede stormagasinet Salling i Aarhus, at den populære Salling Rooftop får et sideskud.

Der er tale om en bypark i sjette sals højde i forlængelse af den store tagterrasse. Nu står den klar, og i dag, fredag, indvies den 1400 kvadratmeter store have.

- Den eksisterende Rooftop er mere til drinks, og når der skal være gang i den. Den nye Roofgarden bliver mere til fordybelse og eftertænksomhed. Det bliver grønt, gratis og tilgængeligt for alle, sagde Marianne Bedsted, direktør i Salling, i forbindelse med afsløringen af planerne om byparken sidste sommer. 

VIDEO: Fredag var vi forbi den nye bypark. Se her, hvordan den ser ud.

Salling Garden indeholder en frodig park med træer, buske og en plantevæg hele vejen ned langs facaden af bygningen. Derudover bliver der gangbaner, så man kan bevæge sig rundt ligesom i enhver anden park.

Den 2.000 kvadratmeter store terrasse på taget af Salling er blevet en kæmpe attraktion, der siden 2017 har haft mere end 4 millioner gæster. Nu udvides den med en bypark på 1400 kvadratmeter.
Den 2.000 kvadratmeter store terrasse på taget af Salling er blevet en kæmpe attraktion, der siden 2017 har haft mere end 4 millioner gæster. Nu udvides den med en bypark på 1400 kvadratmeter. Foto: DSG

Salling Rooftop, der åbnede tilbage i 2017, blev hurtigt en stor succes med omkring en million besøgende årligt. Derfor er der også store forventninger til have-udvidelsen med 360 graders panoramaudsigt over Aarhus.

- Siden første spadestik i november sidste år har vi set frem til åbningsdagen. Så det er med lige dele glæde, forventning og spænding, at vi nu byder udenfor i Danmarks nye, åbne byrum, der garanterer en af landets allerbedste udsigter og en helt unik oplevelse, siger Marianne Bedsted.

Det kan du opleve i den nye tag-have

Selve åbningen finder sted i dag, fredag den 17. juni, klokken 11, hvor snoren klippes og der er musikalsk underholdningen med Who Killed Bambi i samarbejde med Esben Inglev.