NRGi dropper planer om havmøllepark

Projektet om at lave en ny havmøllepark i Aarhus Bugt er sat på standby på ubestemt tid

Genrefoto Foto: Colourbox

Energiselskabet NRGi mener ikke, at der er basis for en ny havmøllepark i Aarhus Bugt.

NRGi, der ejer hovedparten af projektet ved Mejlflak, har foreløbigt stoppet sit engagement i projektet. Selskabet vil i stedet fokusere på andre projekter inden for vedvarende energi.

- Mejlflak-projektet er et ambitiøst projekt, som stempler klokkeklart ind i NRGi's vision om en vedvarende og fossilfri energiforsyning i fremtiden, men trods et stærkt samarbejde, har de faldende elpriser forhindret os i at skabe et økonomisk lønsomt projekt, siger Søren Sørensen, der er administrerende direktør i NRGi, i en pressemeddelelse.

Projektet er et samarbejde mellem NRGi, Aura (Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk, Østjysk Energi) og vindmøllelaug Aarhus Bugt. Det blev etableret i 2010 med en vision om en vindmøllepark, der kunne dække 160.000 husstande med CO2-fri og vedvarende energi.

Havvind Aarhus Bugt har været et udviklingsprojekt, som skulle undersøge, hvorvidt der var basis for en vindmøllepark ved Mejlflak.

- Det er almindelig virksomhedspraksis, at man investerer i projekter, løbende vurderer potentialet og ændrer kurs, hvis potentialet ikke er til stede længere. Vi er til for at skabe værdi for vores andelshavere, og derfor er tiden nu rigtig til at kigge efter andre projekter, der hurtigere og bedre vil kunne udfylde den opgave, siger Søren Sørensen.