Northside vil droppe diesel om få år

Den aarhusianske musikfestival Northside vil om få år køre på grøn energi. For nuværende er det umuligt

Det kræver store mængder strøm at afholde en festival, hvor ikke bare scener, musik og lys trækker, men også en stor mængde boder skal have et sted, at putte stikket i.

For Northside-festivalen, der bliver afholdt i Aarhus, har man op til nu brugt flere dieselgeneratorer. I 2020 skal det dog være slut og allerede i år vil der blive opstillet et solcelleanlæg, der skal supplere de fossile generatorer.

- Det er noget, vi har tænkt over længe. Adgangen til strøm, der hvor festivalen bliver afholdt, er ikke særligt god, så vi har været afhængige af dieselgeneratorer.

- Og det er vel noget af det mindst bæredygtige, når det kommer til strøm, siger John Fogde, talsmand for Northside.

Grønne alternativer

Derfor vil Northside nu starte med at undersøge behovet for strøm og mulige grønne alternativer. For festivalen kræver meget strøm.

- Vi har tre scener og en masse lagre med kølevogne. Derudover har vi, jeg ved snart ikke hvor mange boder med fadølsanlæg, ovne og køleskabe, der allesammen skal have strøm.

- Så vi ved af erfaring, at vi bruger utroligt meget strøm, siger John Fogde og fortsætter:

- Den er kommet fra diesel, og det har vi været meget ærgerlige over, for vi arbejder hårdt på at være så bæredygtige som muligt.

Ambitionen om at køre på 100 procent vedvarende energi i 2020 sker i samarbejde med energiselskabet E.ON.

E.ON er et enormt, europæisk energiselskab, der i Danmark ejer flere kraftvarmeværker og er medejer og operatør af den store havvindmøllepark Rødsand II.

- Vi har længe arbejdet med innovative energiløsninger, og vi tror på, at vi sammen med NorthSide kan udvikle de helt rigtige løsninger for festivalen, så de kan nå deres bæredygtighedsmål indenfor de næste tre år, skriver Lars van Hauen, Chief Innovation Officer i E.ON.

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø

Grenaa-Anholt Færgefart

Udsolgte færgebilletter presser virksomheder: - Øen er afhængig af, at her er mennesker

To måneder med teoriundervisning  - det har stort været hverdagen for Victor Pedersen fra Grenaa, der går på smedeuddannelsen. Han håber snart at se et faglokale.

play Hammeren er skiftet ud med museklik: Smertegrænsen er snart nået

politi

Politiet lukker endnu en vandpibecafe