Northside - nu med overnatning

Festival har lavet et samarbejde med aarhusiansk hotel om overnatninger under festivalen

Foto: NorthSide Festival

Northside har ikke et campingområde lig andre festivaler, og derfor er der stor mangel på steder at overnatte i Aarhus under festivalen. Derfor har Northside reserveret hotelværelser til næste års festival på Radisson Blu Aarhus fra den 17.-19. juni. Det drejer sig dog om et lille antal overnatninger.

- Der er fuld belægning på hotellerne, og mange søger hotelværelser forgæves i løbet af foråret. Derfor har vi reserveret et begrænset antal værelser for at sende signal. Vi vil gerne minde folk om, at værelserne ryger hurtigere end, man tror, og at de altså ikke skal vente længe med at købe, siger talsmand for Northside John Fogde til tv2oj.dk.

Kampagnen hedder Northside Room. Og man kan som noget nyt nu altså købe en kombineret festival- og hotelpakke. Den består af to partout-billetter og overnatninger på et dobbeltværelse på to personer fredag og lørdag nat.

- Det passer godt her i juletiden, da vi ved, at mange ønsker sig deres Northside-billet i julegave. Vi ved at halvdelen af festivalgæsterne kommer udefra. Og mange af de gæster, der aldrig har været på festivalen før, ved ikke, at man ikke kan bo der. Så det vil vi hermed gerne gøre opmærksom på. Mange køber nemlig ikke billetter, hvis ikke de kan få hotelovernatning, fortæller John Fogde.

Fem nye navne skal spille til Northside 2016

Opfordrer til at tænke kreativt

Under sidste års festival var riften om overnatninger så stor, at flere aarhusianere lavede alternative teltlejere i baghaven. Ifølge talsmand John Fogde var der også en del private, der lejede deres hjem ud til festivalgængere. Northside Room skal også ses som en opfordring til at tænke i alternative overnatningsmuligheder og som et hint til eventuelle udlejere.

- Folk bliver nødt til at tænke kreativt i forhold til at finde et sted at bo. Vi kunne godt tænke os mere privat overnatning, som de eksempler vi så sidste gang. Så det her er også en generel opfordring til private om at leje ud eller lavet events, som det vi så i sommer. Det er fedt, siger talsmand for NorthSide John Fogde.

Her kan du se, hvordan en privat families baghave i Brabrand blev omdannet til teltlejr.

NorthSide Room-hotelpakken koster 4.495 kr. En enkelt partout-billet koster 1.395 kr. Blandt kunstnerne til næste års festival er Beck, Lukas Graham og The Minds of 99.