Northside: Nær ved et ton mad til udsatte

940 kg! Så meget mad har festivalen Northside delt ud blandt aarhusikanske væresteder

Over tre dage i Ådalen blev der i år klargjort 48 ton mad i de forskellige boder, og når man serverer mad i de mængder, vil der være spild.

Derfor havde NorthSide allieret sig med Fødevarebanken, der ikke bare stod for indsamling og optælling af overskudsmad, men også for at få det bragt ud til en lang række institutioner og væresteder i Aarhus.

- Fødevarespild har ikke været et stort problem på NorthSide, da vores samarbejdspartnere er professionelle restauratører. Men for en sikkerheds skyld lavede vi samarbejdet med Fødevarebanken for at få en ide om, hvor meget mad der skal kasseres efter NorthSide. Så vi er glade for nu at have et overblik, og samtidig kunne gøre noget godt for udsatte her i byen, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Northside håber på første offentliggørelser i oktober

Ordningen fortsætter

NorthSide betragter det som en stor succes, at kun cirka 2 procent af maden på årets festival stod til at blive smidt ud, og at det alligevel var muligt at donere en anseelig mængde mad til udsatte i Aarhus.

- Derfor fortsætter samarbejdet med Fødevarebanken i 2016, hvor vi vil arbejde for at reducere madspild yderligere og blive endnu bedre til at samle ind og videreformidle overskudsmad, lyder det fra John Fogde.

I alt drejede det sig om tæt på et ton mad fordelt på brød, grøntsager, mejeriprodukter, kød og forarbejdede fødevarer. De indsamlede madvarer blev doneret til 30 forskellige steder inklusive Bostedet Ellengården, Forsorgshjemmet Østervang, Reden Aarhus og Cafe Parasollen.

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere evakueret

20210120-171659-2-1920x1283we

Biden er officielt præsident: Tidligere østjysk Trump-støtte er positiv

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

Genrebillede, frisør

Frisørorganisation: - Det er fuldstændig vanvittigt at køre ud til kunder