Northside håber at beholde hjemmebanen efter 2017

Northside skal muligvis forlade Ådalen efter 2017-udgaven af festivalen

Foto: Morten Rygaard

1 af 2

Første gang den aarhusianske festival ved navn Northside løb af stablen var det på Tangkrogen i Aarhus.

Siden rykkede man til Ådalen på Søren Frichs Vej i Åbyhøj på grænsen til Aarhus, hvor navnene blev større og forretningen udvidet.

Her har der været festival siden 2010, men det kan være slut efter 2017-udgaven af festivalen på grund af nogle af Aarhus Kommunes anlægsprojekter, der står i vejen for en festival i området. Men så galt håber festivalens talsmand og booker John Fogde ikke, at det går. 

Læs også Droner på debutmission kan gøre Smukfest mere sikker

- Der er forhandlinger med kommunen om, at vi skal blive i Ådalen. Der har også kørt rygter om, at der er sket en afklaring, men det er vi i hvert fald ikke blevet informeret om. Der er et ønske fra både kommunens og vores side om at finde en god løsning – og vores ønske er helt klart at blive i Ådalen, siger John Fogde til TV 2 Østjylland.  

Han fortæller, at man fra festivalens side har investeret temmelig meget i området for at gøre det egnet til festivalbrug.

- Vi har brugt mange penge på at konvertere stedet til et sted, hvor man kan holde festival for 35.000 mennesker, og så er der en identitet forbundet med stedet. For ti år siden anede ingen, hvad det var for et sted, men nu kender folk det som der, hvor der er Northside, siger John Fogde. 

Læs også Northside jubler over festival uden mønter og sedler

Derfor vil det være et stort slag for Northside, hvis det ikke lykkes at blive enige om, at festivalen kan fortsætte i området. Og afklaringen skal helst ikke trække i langdrag.

- Det er klart, at hvis vi står efter 2017-festivalen uden en afklaring, så er vi i en uheldig situation, siger John Fogde.