Northside booker Radiohead til ekstra lang koncert

Britiske Radiohead gæster den aarhusianske musikfestival til sommer

Foto: SUZANNE CORDEIRO, Scanpix

Foto: SUZANNE CORDEIRO, Scanpix

1 af 2

Aarhusianske Northside har tirsdag præsenteret Radiohead som første hovednavn til næste års musikfestival i Ådalen.

Derudover løfter festivalen også sløret for, hvornår Radiohead går på scenen. Bandet får nemlig æren af at spille afslutningskoncerten søndag aften - og den bliver ekstra lang.

- Vi er stolte og beærede over, at Radiohead har sagt ja til at spille på NorthSide til sommer. De er det perfekte band som hovednavn på vores plakat, og dagens offentliggørelse er kulminationen på flere års hårdt arbejde. Det er en drøm, som her går i opfyldelse for os, og vi glæder os helt vanvittigt meget til at kunne dele den med vores publikum til sommer, siger John Fogde, der er talsmand for festivalen i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, at bandet efter eget ønske vil spille et fuldt sæt.

Læs også Northside håber at beholde hjemmebanen efter 2017

Det engelske rock band sendte sit første album - 'Pablo Honey' - på gaden tilbage i 1996. Siden har 'OK Computer', 'Kid A' og 'A Moon Shaped Pool' taget musikelskere med storm verden over.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at det er lykkedes for festivalen at hente et så stort internationalt navn til byen.

- NorthSide i sig selv og i særdeles en afslutningskoncert med Radiohead er stærke bidrag til at styrke byens internationale musikprofil. Så jeg glæder mig ikke kun på vegne af musikbyen Aarhus, men også fordi sådanne store events i byen er med til at understøtte byens vækst, udvikling og turisme, siger borgmesteren.

Northside afvikles til sommer i dagene fra den 9. til den 11. juni, og billetsalget begynder på fredag.

Herunder kan du høre Radiohead med hittet Karma Police.