Nomineret for dokumentarfilm

Filmselskab skal kæmpe om fornem filmstatuette

Foto: Radiator Film

Det aarhusianske filmselskab Radiator Film er nomineret til dokumentarfilmens svar på en Oscar.

De to producere bag Radiator Film, Henrik Underbjerg og Stefan Frost, høster nu anerkendelse for deres dokumentar "Mord i junglen".

Filmen er nomineret til en Grierson Award, som inden for dokumentar-genren, kan sammenlignes med den traditionsrige Oscar-statuette.

- Vi er naturligvis stolte af nomineringen. Den bekræfter, at vi her i Aarhus er gode til at lave dokumentarfilm med et internationalt udsyn. Sammen med instruktørerne Michael Christoffersen og Hans La Cour har vi lavet en dokumentar, der er vedkommende og som tager fat i nutidige problemstillinger om magtforhold og miljøproblemer, siger Henrik Underbjerg, direktør hos Radiator Film, i en pressemeddelelse.

Dokumentaren følger en ny generation af indianere, der bruger både videokameraer og internet i den ulige kamp mod både den peruvianske regering og multinationale olieselskabers miljøsvineri i den sydamerikanske jungle.

"Mord i junglen" vandt tilbage i 2012 The Sheffield Green Award på Sheffield Doc, som er én af Europas vigtigste dokumentarfilm-festivaler.

Til november bliver det afgjort, om"Mord i junglen" løber af sted med en Grierson Award.

Filmselskabet Radiatorfilm har blandt andet været med til at producere filmene Alle for én, Alle for to og Max Pinlig-filmene.