Nogle forældre slipper for betaling

Aarhus Kommune har behandlet sagen om forældrebetaling blandt forældre til handicappede børn

01:58

1 af 2

Indtil Ankestyrelsen tager stilling til om Aarhus Kommune må kræve betaling for at passe handicappede børn, slipper nogle af forældrene nu helt for betalingerne.

Det blev besluttet på et byrådsmøde her til aften.

Kommunen havde ellers kun sat betalingerne i bero - og det kan betyde et dyrt efterslæb for forældrene, hvis Ankestyrelsen i sidste ende giver kommunen ret.

Se også: Officielt: Sætter betaling i bero

Det scenarie er da også stadig en realitet for de fleste af familierne - for det er kun dem, der har klaget, der nu helt slipper for kommunens krav.

I alt slipper 25 af forældrene nu for en ventende regning:

- Ministeren har været ude at sige, at han også synes, de her krav, hvor man skal vurdere på, om børnene har en behandling og udviklingsperspektiv, at de er tvivlsomme, og at han også vil diskutere dem. Og derfor har vi altså et grundlag, der siger, at det må være rimeligt, at vi også giver tid til tænkepause og også giver tid til Ankestyrelsen til at få skabt klarhed, siger socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aftenens beslutning tilfredsstiller dog langt fra alle forældre:

- Jeg har før sagt, at jeg synes, det er kynisk, at de her regninger overhovedet bliver udstedt til svært handicappede børns forældre. At rådmanden ikke kan blive enig med sig selv om, om forældrene kommer til at betale eller ej, det synes jeg faktisk er kynisme oven på kynisme, siger Anne Kjeld Pedersen, der er formand for forældreforeningen på Døgninstitutionen Birkebakken i Brabrand.

Magistraten i Aarhus Kommune skal nu se på, om det er muligt at fjerne betalingerne fra resten af forældrene - et forslag som både de borgerlige partier og Enhedslisten støtter.

Se mere om sagen i indslaget øverst på siden.