Nicolas var kriminel - nu er han kunstner

For få år siden troede Nicolas Wridt Hansen, at han ville dø som en ung kriminel dreng. I dag er han kunstner og har åbnet sit eget galleri

I programserien Livet + Det Løse møder vi hver uge østjyder, som har noget på spil. I aftenens udsendelse har hovedpersonen haft selve livet på spil.

Nicolas Wridt Hansen fra Aarhus var dybt kriminel som ung og levede et liv, som han ikke selv troede ville blive ret langt:

- Jeg er 28 år nu; heldigvis. Jeg troede ikke, jeg blev 28, men det gjorde jeg. Jeg troede, jeg kom med i Klub27. Lige som Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix og Janis Joplin - de døde, da de blev 27, fortæller Nicolas Wridt Hansen.

Der har været rigeligt med grunde til at spå den fremtid for Nicolas. Det kulminerede, da politiet skød ham som 17-årig, og han endte på psykiatrisk afdeling i Risskov. Men listen, der også tæller stofmisbrug, er længere end dét:

- Jeg har været i fængsel, siddet på retspsykiatrisk, er blevet stukket ned og politiet gassede mig også engang ud af min lejlighed, siger Nicolas Wridt Hansen, der dog i dag lever et noget andet liv.

Ovartaci er poppet op i Aarhus

Stofferne og kriminaliteten er lagt på hylden. Nicolas Wridt Hansen har erstattet fortiden med kunst. Vendepunktet kom, da han sad på retspsykiatrisk afdeling, og hans mor havde et blankt lærred med til ham:

- Hun havde spurgt før, om jeg ville igang med at male, og så sagde jeg: "Jamen for helvede, jeg har jo ikke andet at lave". Så gik jeg igang og malede et billede og synes selv, det var helt vildt flot. Det ved jeg ikke, om jeg synes i dag, griner Nicolas Wridt Hansen, som nu kan kalde sig gallerist.

Interessen for kunst steg nemlig i takt med antallet af farverige lærreder, og drømmen om at åbne sit eget galleri blev vækket. I Livet + Det Løse er TV 2 ØSTJYLLAND med på åbningsdagen, der markerer, at drømmen er blevet til virkelighed.

Du kan høre Nicolas Wridt Hansen fortælle mere om sin fortid i videoen øverst eller se med kl. 19:50 i aften.

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Skærmbillede 2021-04-11 kl. 15.54.16

Anklaget for millionsvindel: Her er hans nye jordvarmeanlæg og ridebane

Ulla Mølgaard Fangel har set frem til dagen i dag, hvor hun endelig kunne blive vaccineret mod smitte med coronavirus.

Ulla er én af de 14.000: - Det var hurtigt og smertefrit

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer

Magnus Heunicke

liveblog Heunicke sender stor ros til alle involverede i storskalaforsøg

Ambulance

Nyt forslag: Flere sygetransporter til Østjylland