Niclas og vennerne lever fodbolddrømmen – er allerede på plads i Baku

Niclas Danny Fyenbo fra Aarhus og to kammerater befinder sig lige nu i Aserbajdsjans hovedstad klar til at se Danmarks EM-kvartfinale mod Tjekkiet.

- Det var i fuldskab og total eufori, at vi købte billetter til Baku.

Sådan lyder svaret fra Niclas Danny Fyenbo, når man spørger ham til, hvorfor han lige nu befinder sig i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Og vi kender det jo alle godt. Man får altid de "bedste" idéer i en brandert. Den 28-årige aarhusianer var med fire venner til Danmarks ottendedelsfinale mod Wales i Amsterdam.

quote Her er nærmest ingen turister, og vi er nok de eneste danskere i gadebilledet.

Niclas Danny Fyenbo, fodboldturist, Aarhus

Den blev, som de fleste ved, vundet sikkert, og så skulle Danmark spille kvartfinale i den for mange ret ukendte hovedstad Baku.

- Vi havde egentlig på forhånd planlagt, at vi ikke skulle derned, fordi vi syntes, at der var for mange rejseomkostninger forbundet med turen. Og Aserbajdsjan er lidt et spøjst land, fortæller Niclas Danny Fyenbo til TV2 ØSTJYLLAND.

Der var stor jubel i vennegruppen, da Danmark i Amsterdam besejrede Wales 4-0 og spillede sig i kvartfinalen. Her møder de lørdag Tjekkiet.
Der var stor jubel i vennegruppen, da Danmark i Amsterdam besejrede Wales 4-0 og spillede sig i kvartfinalen. Her møder de lørdag Tjekkiet. Foto: Privat

Nærmest ingen turister

Med i kådhedens stund efter slutfløjtet i Amsterdam besluttede tre af dem alligevel at købe flybilletter til Baku, og nu er de der så.

Fire dage før Danmarks kvartfinale.

- Her er nærmest ingen turister, og vi er nok de eneste danskere i gadebilledet. Men selvom de lokale ikke er særligt gode til engelsk, så er de imødekommende, og det er billigt at være her, siger Niclas Danny Fyenbo.

Den unge aarhusianer er studerende og har fri for tiden. Flere af rejsekammeraterne har valgt at holde ferie for at følge de danske fodbolddrenge på tætteste hold.

Niclas Danny Fyenbo og vennerne har været så heldige at få billetter til alle Danmarks gruppekampe, og nu har de også snart været på stadion til både ottendels- og kvartfinalen. Niclas selv har dog misset et par gruppekampe på grund af eksamener.
Niclas Danny Fyenbo og vennerne har været så heldige at få billetter til alle Danmarks gruppekampe, og nu har de også snart været på stadion til både ottendels- og kvartfinalen. Niclas selv har dog misset et par gruppekampe på grund af eksamener. Foto: Privat

Har ingen returbillet

Nogen vil nok ikke kunne forstå, at de bruger ferien i et land som Aserbajdsjan, imens andre – formentlig fodboldelskere – er misundelige.

- Vi lever og ånder for den her tur, og det vil være så fedt at se tilbage på bagefter, hvis nu vi kommer rigtig langt. At vi var til stede i Baku til kvartfinalen, siger Niclas Danny Fyenbo.

quote Det viser sig, at vandet i Baku er meget forurenet, så man må ikke bade der.

Niclas Danny Fyenbo, fodboldturist, Aarhus

Det er dog ingen billig fornøjelse at rejse fra Amsterdam til Baku.

De tre kammerater har givet 2.000 kroner for en flybillet, og de har ingen returbillet.

Drømmen er nemlig, at Danmark vinder på lørdag, og de kan komme til London og Wembley Arena for at se semifinalen.

Kan ikke bade i vandet

- Det ser dog sort ud i forhold til det lige nu, for vi skal i isolation i 10 dage, før vi kan komme ind i England. Og det er sådan set lige meget, om vi kommer fra Aserbajdsjan eller Danmark.

Tre af dem er dog færdigvaccinerede, så de klynger sig til håbet om, at det kan være en fordel.

Danmarks EM-kampe har været et tilløbsstykke flere steder i Østjylland. Her er det i Rådhusparken i Aarhus.
Danmarks EM-kampe har været et tilløbsstykke flere steder i Østjylland. Her er det i Rådhusparken i Aarhus. Foto: Nicolai Niebuhr Nielsen

Indtil da nyder de livet i Baku. Her er der for tiden 35 grader, og derfor kunne man fristes til at gå på stranden og få en dukkert.

- Vi har en lejlighed med havudsigt, så det troede vi egentlig, at vi skulle. Men det viser sig, at vandet i Baku er meget forurenet, så man må ikke bade der.

I stedet har de været på et resort med pool, og resten af dagene skal så formentlig bruges på at udforske den ukendte hovedstad nærmere.

I øvrigt tror Niclas Danny Fyenbo på en 3-0 sejr til Danmark lørdag.