Ni personer fik bøde eller klip til bildemonstration

Lørdagens demonstration i Aarhus, hvor demonstranter på fire hjul var kommet fra hele landet, affødte en del bøder og klip i kørekortet.

For anden uge i træk var der i dag varslet demonstration i Aarhus' gader.

Sidste uge var Men In Black-grupperingen på gåtur rundt i byen for at demonstrere mod coronarestriktioner, og i dag var turen så kommet til Cars & Coffee og Striben Aarhus, der ifølge deres egne ord demonstrerede for "et sted vi må have lov til at være på og skabe os åndssvage under ordnede forhold uden det koster en bondegård og et helt racerteam og de store sponsorer bag sig".

Østjyllands Politi estimerer, at et sted mellem 300 og 400 biler deltog i den rullende demonstration rundt i byen, heriblandt også biler fra Sjælland og Fyn.

Bøder og klip til ni demonstranter

Selvom der på demonstrationens offentlige Facebook-side blev opfordret til at køre efter færdselsloven og ikke at provokere politiet, så indkasserede ni demonstranter alligevel bøder og klip i kørekortet i løbet af demonstrationen. 


Fem bilister modtog bøder for at overtræde hastighedsgrænsen, og en enkelt demonstrant fik en betinget frakendelse af kørekortet for at køre alt for stærkt inde i byen. Derudover blev der givet et klip i kørekortet til en demonstrant, der kørte over for rødt lys, og yderligere to demonstranter fik bøder for at køre imod skiltningen. 

Per Bennekov, der var Østjyllands Politis operationsleder under demonstrationen udtaler:

- Vi er da overraskede over, at man ikke kan finde ud af at overholde reglerne, når man melder sig til en demonstration. Når det så er sagt, så har de fleste af deltagerne kørt efter forholdene, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 


Inden dagens demo udtalte arrangøren bag dagens demo, Mads Evers, i et interview til online-bilmagasinet Boosted.dk, at man ønskede "et sted at holde træf og til at køre lovligt ræs. Mere kræver vi sådan set ikke”.

På spørgsmålet om, hvorvidt Østjyllands Politi er blevet overbevist om det ønske, svarer Per Bennekov, politikommissær og operationsleder under dagens demonstration:

"Det er et politisk spørgsmål, det er ikke noget politiet tager stilling til."image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

Dagens mest læste